×
Gadgets

Vil Apple lade computer og iPhone smelte sammen?

Apple arbejder lige nu ekstremt hårdt på den nye iPhone, men de har naturligvis samtidig gang i rigtigt mange andre projekter – og blandt dem måske en meget interessant ide: En hybrid pc, der bruger en iPhone som “hjerne” – og i øvrigt også touchpad.

Grunden til, at rygtet nu går er, at Apple har indsendt en patentansøgning på en bærbar, hvor man vil kunne dokke sin iPhone der, hvor touchpad’en normalt sidder. Dermed vil “computeren” kunne bruge iPhone som hjerne – og man vil kunne spare penge og en hel del synkroniseren frem og tilbage ved altid at bruge den samme enhed i stedet for at skifte alt efter brugssituation.

Selve konceptet er ikke nyt, og flere andre producenter har før prøvet noget lignende – blandt andet lavede ASUS et koncept for nogle år siden, hvor telefonen skulle skydes ind i computeren – men det er aldrig før blevet en succes.

Samsung kommer først

Når Samsung i næste uge lancerer deres nye topmodel, Galaxy S8, har de allerede bygget et koncept der i princippet gør det samme som det, Apple måske har på tegnebrættet. Samsungs koncept er dog noget anderledes, da det i stedet består af en dockingstation og et mere klassisk setup med mus, tastatur og skærm. Svagheden ved den løsning er naturligvis, at man så ikke vil kunne arbejde med det på farten – et problem, Apple altså kunne løse med deres koncept.

Store virksomheder som Apple har hele tiden gang i flere hundrede forskellige ideer og projekter, hvoraf kun få bliver til noget. Patentansøgningen kan derfor være en ren formalitet, og et koncept, der aldrig ser dagens lys. Men vi har lov at håbe.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.