Gadgets

Apple-stifteren Steve Wozniak dropper Facebook

I lyset af den seneste brugerinfo-skandale vælger Apple-stifteren at droppe helt ud af Facebook – du er produktet, siger han.

Den karismatiske Apple-grundlægger Steve Wozniak har valgt at droppe Facebook, fordi tjenesten ikke respekterer brugernes privatliv eller data. Det skriver han i en mail til avisen USA Today, og uddyber:

“Brugerne leverer enhver detalje af deres liv til Facebook og … Facebook tjener masser af penge på disse informationer. Al profit er baseret på brugernes informationer, men brugerne får ikke noget af den profit tilbage igen,” skriver han.

“Apple tjener sine penge på gode produkter, ikke på de personer, der bruger dem. Hos Facebook er det dig, der er produktet.”

Største Facebook-skandale

Wozniaks udmelding kommer på ryggen af den største Facebook-skandale nogen sinde, nemlig lækket af brugerdata til analysevirksomheden Cambridge Analytica, der via en Facebook-app samlede informationer om millioner af brugere – og deres venner – for at bruge de indsamlede data til blandt andet at påvirke brugere op til det amerikanske præsidentvalg.

Facebook-bossen Mark Zuckerberg skal i denne uge forklare sig om affæren til den amerikanske kongres.

Steve Jobs sympatiske modstykke

68-årige Steve Wozniak grundlagde Apple sammen med nu legendariske Steve Jobs i 1976. Wozniak var den tekniske bagmand, mens Jobs tog sig af marketing og drift. Det var Wozniak der byggede den første Apple-computer, Apple I. Wozniak forlod Apple i 1985 og har siden beskæftiget sig med undervisning og forskellige teknologiske sideprojekter.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.