×
Gadgets

Bang & Olufsen sælger bilforretningen

Er der et område, hvor Bang & Olufsen har formået at markere sig positivt de seneste år, er det lyd til biler. Men nu har Struer-virksomheden solgt den del af virksomheden fra. Alligevel jubler aktionærerne, for B&O får mindst 1,5 milliarder kroner for B&O Automotive, som forretningsdelen hedder – og det er ret pænt for en virksomhed, der indtil aftalen var i hus, var prissat til 2,1 milliarder kroner.

Køberen af B&O Automotive er den amerikanske højttalerkoncern Harman, der lægger 1,17 milliarder kroner kontant, samt hvert år de næste tyve år afleverer en provision på mindst 12,7 millioner kroner. Til gengæld får Harman eksklusiv ret til at benytte B&O-brandet i biler – også B&O Play, der laver produkter i en anden prisklasse.

“Bang & Olufsen er et karakteristisk brand, der vil supplere vores eksisterende premium-varer og styrke Harmans position i dette segment. Mens Bang & Olufsen-brandede løsninger fortsat vil være at finde i toppen af high-end-segmentet, vil vi hurtigt udbrede B&O Play-brandet i det bredere luksusmarked,” siger Dinesh C. Paliwal, der er bestyrelsesformand og CEO for Harman.

Harman råder allerede over så kendte brands som Bowers & Wilkins, Harman Kardon, Infinity, JBL, Lexicon, Mark Levinson og Revel. Og nu altså også Bang & Olufsen. B&O har blandt andet leveret lydsystemer til biler fra Audi, Aston Martin, BMW og Mercedes-AMG.

Salget er en del af Bang & Olufsens strategi om at koncentrere sig om sine kerneområder, der nu er skrumpet til audio/video-delen og B&O Play, der laver billige(re) produkter til en yngre målgruppe. B&O meddeler også, at et par mindre forretningsområder er eller er ved at blive frasolgt.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.