×
ElbilerTophistorie

Her er den mest potente elbil fra BMW

BMW i7 M70 xDrive har dansk lancering i sensommeren og får en pris på knapt 1,9 millioner kroner.

BMW har i dag løftet sløret for deres hidtil mest potente elbil. Performance-modellen BMW i7 M70 xDrive er baseret på i7-serien fra sidste år. Den har en maksimal effekt på 490 kW. Det svarer til, at der ligger 660 heste under køleren.

Bilen går fra 0-100 km/t på 3,7 sekunder og topfarten er elektronisk begrænset til 250 km/t.

Drivlinjen består af en elmotor på bagakslen, som har en effekt på 489 hk samt en elmotor på forakslen, som har en effekt på 258 hk. Dette giver tilsammen et maksimalt drejningsmoment på 1.015 Nm i Sport Mode og hele 1.100 Nm, når M Launch Control og M Sport Boost er aktiveret.

BMW i7 M70
Klik for større.

Højspændingsbatteriet er på 101,7 kWh og giver en WLTP-rækkevidde på mellem 488 og 560 kilometer. Den længste rækkevidde kan opnås ved at aktivere den nye Max Range-funktion, der begrænser ydelsen og tophastigheden, ligesom den reducerer diverse komfortfunktioner som sæde- og ratvarme.

Max Range-funktionen vil fremover være standard i alle fuldelektriske modeller i BMW 7-serien.

Batteriet i BMW i7 M70 xDrive kan lynoplades med op til 195 kW ved en DC-lader. Hjemme i garagen kan den lade med op til 22 kW, hvis hjemmeudstyret understøtter det.

BMW i7 M70
Klik for større.

BMW i7 M70 xDrive har M-specifik undervogn til styring af firehjulstrækket, styretøjet, støddæmperne og køredynamikken. Det skal både sikre præcis respons og den velkendte BMW M-feeling. 

Langdistanceegenskaberne forbedres yderligere med den M-specifikke adaptive luftaffjedring på begge aksler med automatisk selvnivellering og elektronisk styrede støddæmpere.

Som ekstraudstyr kan ligeledes bestilles automatiske døre, som kan åbnes og lukkes via My BMW appen og med BMW Digital Key Plus ved hjælp af en smartphone.

BMW i7 M70
Klik for større.

BMW i7 M70 xDrive får officiel premiere på den internationale biludstilling Auto Shanghai i slutningen af april og har dansk lancering i sensommeren.

Den vejledende udsalgspris er på 1.860.994 kroner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.