×
ElbilerTophistorie

BMW X1 – nu også som ren elbil

BMW iX1 xDrive30 er den første fuldelektriske model i kompakt-segmentet fra BMW. Prisen starter ved 459.500 kroner.

BMW har præsenteret den tredje generation af sin mindste model i X-sortimentet og for første gang fås den nu også i en fuldelektrisk version. BMW iX1 iDrive30 har elmotorer på både for- og bagakslen, leverer 313 heste og accelererer fra 0-100 km/t på 5,7 sekunder. Den lille crossover har en topfart på 180 km/t.

BMW hævder, at iX1 har en rækkevidde på 430 kilometer, når den 64,7 kWh store batteripakke er fyldt helt op. De fortæller videre, at ladekapaciteten er på op til 130 kW, så batteriet kan fyldes fra 10 til 80 procent på 29 minutter. Eller 120 kilometer på 10 minutter.

Batteripakken kan også forvarmes manuelt, så føreren kan maksimere den mulige opladningshastighed på offentlige lynladere. Hjemme i garagen kan iX1 lades med op 11 kW AC.

BMW X1 lanceres også i benzin- og to forskellige plugin-hybrid udgaver. Benzinudgaven kommer til oktober, mens den fuldt elektriske lander i november, sammen med de to hybrider.

BMW iX1 iDrive30 er stort set identisk med de fossile varianter, med kun små aerodynamiske justeringer for at øge dens effektivitet (dens luftmodstandskoefficient er 0,26 Cd) og BMWs sædvanlige blå farveaccenter for at fremhæve nul-emissions-drivlinjen.

BMW iX1
Et kig indenfor.

Indenfor i kabinen

Indenfor er der kælet for chaufføren. Der er mulighed for at få massagefunktion i forsæderne og bilen har det nye BMW Curved Display med BMW Operating System 8, seneste BMW iDrive-teknologi og BMW Live Cockpit Plus. Den digitale skærm består af et 10,25” informationsdisplay og et 10,7” kontroldisplay.

BMW Maps-navigation, sportslæderrat og tozones-klimaautomatik er standard. Det samme gælder fire USB-C-porte og to 12V stikkontakter.

Yderligere funktioner kan lejes efter behov

Den nye model byder ligeledes på et bredt udvalg af automatiserede køre- og parkeringssystemer. Som standard kommer bilen blandt andet med kollisionsadvarsel ift. modkørende trafik ved venstresving og ved cyklister og fodgængere ved højresving samt Parking Assist med bakkamera og bakkeassistent.

Flere funktioner kan opgraderes ved hjælp af Remote Software Upgrade. Ligeledes kan der tilkøbes udvalgt ekstraudstyr via BMW Store efter leveringen. Dette kan tilkøbes i både kortere og længere perioder efter behov, og kan eksempelvis være adaptiv fartpilot eller måske ratvarme i vinterperioden.

Prisen på BMW iX1 xDrive30 er i 2022 på 459.500 kroner.

Klik for at forstørre.
BMW iX1

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.