TeknologiTophistorie

Børne-tv fra Huawei skaber ballade

Allerede inden programmerne har haft premiere, skaber Huaweis børne-tv-planer kritik og bekymring. Huawei afviser.

Fredag morgen afslørede Huawei officielt sine planer om at skabe en serie af programmer om teknologi til danske børn. Udsendelserne har fået titlen Tech Med Tommy og vil blive vist på Youtube med start de 5. oktober.

Der er i første omgang planlagt otte afsnit, der skal handle om emner som 5G, cybersikkerhed, kunstig intelligens og Bluetooth. Hvert afsnit vil vare mellem to-tre minutter og vil på pædagogisk vis forklare teknologierne for børnene.

Men Huaweis tiltag vækker ikke begejstring alle steder. Eksempelvis har Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, været ude med skarp kritik på webstedet Altinget:

– Det er de facto den kinesiske stat, der dermed laver børne-tv til danskere via Huawei. Så groft forenklet kan det siges. Der bliver jeg bekymret, for alle kan sige sig selv, at det ikke ligefrem er verdens smarteste idé, sagde Michael Aastrup Jensen til Altinget.

Også lektor på Forsvarsakademiet Camilla Tenna Nørup Sørensen, der forsker i Kinas ageren som stormagt, er forbeholden. Hun mener, at Huawei med tv-programmerne forsøger at modvirke mistænkeliggørelsen af Huawei.

Huaweis danske kommunikationschef, Tommy Swicky, der selv skal være vært på programmet, afviste fredag aften i DR-programmet Deadline, at der skulle være en skjult dagsorden bag børne-tv-programmerne.

– Det her et dansk projekt, som jeg har fundet på. Det har ingenting med vores kinesiske hovedkontor at gøre. Og jeg har svært ved at se, hvorfor det, at vi er kinesiske, i sig selv skal gøres til et problem, sagde han blandt andet under programmet.

Tommy Swicky har en fortid på Danmarks Radio, hvor han i en årrække stod bag det populære nyhedsprogram til børn, Ultra Nyt, ligesom han har været redaktør på Børneavisen hos JP/Politiken. Han har været ansat som kommunikationschef hos Huawei siden juni måned.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.