×
ElbilerTophistorie

Brugte elbiler bliver fortsat billigere

Prisen på brugte elbiler er i gennemsnit faldet med30 procent de seneste ni måneder.

Lige siden august måned sidste er brugtprisen på elbiler faldet. Og det er en tendens, der ser ud til at fortsætte. Alene i sidste uge faldt prisen på brugte elbiler i gennemsnit 16.000 kroner på Bilbasen, der er landets største markedsplads for brugte biler.

I sidste uge var der lige over 600 brugte eldrevne Mercedes-modeller til salg. Af dem blev 122 sat ned i pris. I alt blev 782 elbiler sat ned i pris, heraf næsten 200 Volkswagen-modeller.

– Mercedes-casen er et godt eksempel på den udvikling, der er på brugtbilmarkedet i øjeblikket. Elbilerne bliver fortsat billigere og interessen er høj. I de seneste uger er antallet af besøgende, der kigger på brugte elbiler steget med otte procent, fortæller Jan Lang fra Bilbasen.

Årets første fem måneder har budt på 15 procent højere salg af brugte elbiler sammenlignet med januar til og med maj 2022, og det ser ud til, at der for første gang nogensinde på ét år vil blive solgt over 40.000 brugte elbiler i Danmark. I 2022 blev der gensolgt lige over 30.000 elbiler i Danmark.

Prisindekset for brugte elbiler er nede i 82,0, mens det generelle prisindeks for brugtbilmarkedet er 96,6. De brugte elbiler er dermed faldet uafbrudt ni måneder i træk siden august 2022, hvor det toppede i indeks 117,8. De er med andre ord faldet i gennemsnit 30 procent på de ni måneder. 

Noget tyder dog på, at kunderne venter og ser, om priserne falder endnu mere. For ifølge det seneste nyhedsbrev fra Bilbasen stiger liggedagene for elbiler og plugin-hybrider mest.

I sidste uge blev Årets Brugtbil kåret af danske biljournalister og brugtbileksperter fra FDM, forhandlerorganisationen DBFU og Applus Bilsyn. Hyundai Kona løb med prisen, mens elbilen BMW i3 snuppede andenpladsen. Det er anden gang, at andenpladsen går til BMW i3 – senest i 2021.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.