TeknologiTophistorie

AI har bestået amerikansk lægeeksamen

DTU-forskere har fået den kunstige intelligens bag ChatGPT til at bestå både en amerikansk embedslægeeksamen og andre medicinske prøver.

Hvordan kan kunstig intelligens hjælpe læger med at stille bedre og hurtigere diagnoser? Det var det egentlige mål, da forskere hos DTU kiggede nærmere på GPT-3.5. Det er teknologien, der ligger bag chatbotten ChatGPT.

Med forskernes hjælp har den kunstige intelligens bestået tre medicinske eksaminer, deriblandt den amerikanske embedslægeeksamen, skriver Videnskab.dk. Præstationen er blevet delt i et preprint; en videnskabelig artikel, der endnu ikke har været gennem en fagfællebedømmelse.

– Jeg er overrasket. Jeg havde ikke regnet med, at den ville klare sig så godt, siger DTU-forskeren Valentin Liévin, der har forsvaret sin ph.d. i maskinlæring, til Videnskab.dk.

Han fortæller videre, at ChatGPT-teknologien faktisk klarede sig lige så godt, som de dårligst præsterende læger.

ChatGPT
Oversigt over de tre eksaminer, den kunstige intelligens bestod.

I den såkaldte United States Medical Licensing Examination, USMLE, som amerikanske læger skal bestå for at få en licens til at arbejde som læger, scorede den kunstige intelligens rigtigt i 60,2 procent af spørgsmålene. Det er nok til at bestå prøven (60 procent rigtige).

De bedste læger svarer typisk rigtigt på omkring 87 procent af spørgsmålene, oplyses det.

I øvrigt er GPT-3.5 ikke den kunstige intelligens, der har klaret den amerikanske embedslægeeksamen bedst. Blot fem dage efter at de danske DTU-forskere fremlagde deres studie, blev deres rekord slået af Googles PaLM sprogmodel. Den formåede at svare rigtigt på 67 procent af spørgsmålene i USMLE-testen.

Kilde
Videnskab.dk
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.