fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Chipkrisen kradser: Tesla dropper USB-C

Chipkrisen går hårdt ud over bilproducenterne. Tesla leverer biler uden USB-C stik, mens GM har droppet sædevarme ...

I mere end et år har bilproducenterne kæmpet med manglende leverancer af computerchips – og nu begynder krisen for alvor at kradse. Selv Tesla, der har været rigtig gode til at arbejde sig rundt om chipkrisen, må nu tage utraditionelle metoder i brug.

Ifølge websitet Electrek er Tesla nu begyndt at levere biler uden USB-C stik, fordi de simpelthen ikke kan få fat i de nødvendige chips. Tesla har ikke informeret officielt om det, så købere finder først ud af det, når bilen er leveret. Electrek fortæller, at det går ud over både Model 3 og Model Y.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tesla har dog samtidig lovet de nyslåede bilejere med manglende USB-C stik, at de kan få eftermonteret stikkene. Men først i løbet af december måned.

Det er bestemt ikke bare Tesla, der rammes. Generelt er der voldsomme leveringstider på elbiler på grund af chipkrisen. I nogle tilfælde op til knapt et år.

chipkrisen
Tesla leveret uden USB-C stik.

Amerikanske General Motors besluttede tidligere på året at levere biler uden start-stop systemet og fra og med i dag leveres deres biler også uden sædevarme. Det sker for at undgå, at samlebåndene slukkes, hvilket er en dyr fornøjelse for producenterne. Ved at undlade enkelte features, kan de i stedet nøjes med at give en lille rabat.

BMW er også hårdt ramt og annoncerne for nyligt at visse modeller vil blive leveret uden trykfølsom skærm. Det drejer sig om BMW 3 Series, 4 Series (pånær i4), X5, X6, X7 og Z4.

Peugeot har i nogle modeller valgt at skifte det ellers digitale speedometer ud med gamle analoge, mens Renault har valgt at reservere chips til de dyreste bilmodeller. Flere producenter har også måttet sætte produktionen på pause i kortere eller længere perioder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desværre tror flere og flere industrieksperter, at chipproblemerne vil fortsætte i mindst et år mere. Så hvis du planlægger at købe en ny bil inden 2023, er der ikke kun en stor risiko for, at du vil modtage den med en grim forsinkelse, men den kan også mangle visse systemer.

Back to top button