GadgetsTophistorie

Chromecast med Google TV (HD) kan nu købes

Den billigere Chromecast med Google TV (HD), der har været rygtet i et stykke tid, er nu tilgængelig til en pris på 339,- kroner.

Rygtet har svirret i en rum tid. En ny Chromecast med Google TV, som i stedet for 4K-opløsning, blot kan håndtere op til Fuld HD, til en billigere pris. Rygtet talte sandt, Google har nemlig i dag sat enheden til salg, til den overskuelig pris på 339,- kroner.

Udover forskellen på håndteringen af opløsning, så er der med det blotte øje praktisk talt ingen forskel fra nuværende 4K-model og den ny HD-model. Rygterne gik på at den leveres med Android 12 under ‘motorhjelmen’, i modsætning til nuværende udgave, der drives af Android 10.

Den opgradering giver ikke mange åbenlyse fordele, men der er dog lidt at komme efter. For eksempel er Android 12 til TV i stand til at matche billedfrekvensen med TV’et, som det er tilkoblet. Den synkronisering giver mere flydende billeder, uden pludselig ‘hak’. Den eksisterende 4K-model skulle ifølge 9to5Google, også blive opgraderet til Android 12 inden længe.

Der er visuelt ingen ændringer fra den eksisterende model

Chromecast med Google TV (HD) fungerer altså præcis som sin nuværende “storebror”. Den lille dongle monteres i HDMI-porten på TV’et, hvorefter brugerfladen kontrolleres med den medfølgende fjernbetjening. Der er fuld understøttelse for Google Assistent via fjernbetjeningen, så der let kan søges efter indhold eller foretages forespørgsler på skærmen, såsom “hvordan bliver vejret i morgen?” og lignende.

Specifikationer på Chromecast med Google TV (HD)

Mål: Længde: 162,5 mm · Bredde: 61 mm · Højde: 12,5 mm
Vægt: 55 g
Farver: Snow
Opløsning: Op til 1080p HDR, 60 FPS · Understøtter opløsninger op til 1080p og HDR (High Dynamic Range)
Videoformater: HDR10, HDR10+, HLG
Lydformater: Dolby Digital, Dolby Digital Plus og Dolby Atmos via HDMI-pass-through
Forbindelse: Wi-Fi 802.11ac (2,4 GHz/5 GHz) · Bluetooth
Strøm: 5 V, 1,5 A strømstik er inkluderet og påkrævet
Porte: HDMI til direkte tilslutning til fjernsynet · USB-C-strømforsyning
Operativsystem: Android TV OS

Chromecast med Google TV (HD) er allerede til bestilling hos blandt andet Google selv. Den vejledende pris er 339,- kroner. Den eksisterende model, der kan vise 4K, har en pris på 529,- kroner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.