GadgetsTophistorie

Rygte: Chromecast HD med Android 12 på vej

En Chromecast HD med Google TV er efter sigende på vej, som et billigere alternativ til den nuværende model, der kan afspille indhold i 4K.

Vi nærmer os Googles event den 6. oktober, hvor vi blandt andet kan forvente at se den nye Pixel 7, Pixel 7 Pro, et Google Pixel Watch, samt “de nyeste smarte enheder til hjemmet.” Præcis hvad dette indebærer vides ikke, men vi har hørt rygter om en ny Chromecast-model i noget tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Denne kommende Chromecast med Google TV, siges at blive billigere end den eksisterende model med 4K-output. Modellen bliver refereret til som “Chromecast HD”, da den den maksimale opløsning er 1080P (Full HD).

Flere specifikationer for modellen ser også ud til at være sluppet ud. Enheden vil bland andet køre Google TV 12, modsat den nuværende Google Chromecast med TV, der fortsat kører Android 10.

AV1-decoding – men svagere hardware

Chromecast HD ser ud til at blive udstyret med et Amlogic S805X2-chipsæt. Chippen understøtter AV1-decoding, hvilket den eksisterende Chromecast mangler. Generelt set er chippen dog stadig en nedgradering fra Amlogic S905X3-chippen i 4K-modellen, både i forhold til det lavere 1080p-output, men også målt på kræfter. Enheden har desuden kun 1,5GB RAM, modsat 2GB RAM i 4K-modellen.

Oplysningerne stammer fra Kuba Wojciechowski på Twitter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Chromecast HD vil efter sigende komme til at koste omkring 30 dollars. I Danmark skal vi nok regne med omtrent 300 kroner.

Det vides ikke, om der kommer en ny udgave af den nuværende 4K-model.


Læs også: Nyt Apple Watch SE (2. generation) er præsenteret

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.