×
TeknologiTophistorie

CPR-numre stjålet i hackerangreb på EDC

Mæglerkæden EDC har været udsat for hackerangreb. Foruden CPR-numre formodes kopier af pas, kørekort og sundhedskort at være stjålet.

Ejendomsmæglerkæden EDC kunne i løbet af weekenden orientere om, at de natten til den 1. november var blevet ramt af et hackerangreb. Det sker efterhånden ganske ofte, men denne gang er det lykkedes den internationale hackergruppe at komme forbi sikkerhedssystemerne.

Det kan EDC oplyse i et brev til de personer, som kan have data, som er stjålet ved angrebet.

EDC oplyser at de har aktiveret deres interne beredskab, men også samarbejder med politi og eksterne eksperter. Hændelsen er ligeledes anmeldt til datatilsynet, hvilket er kutyme, når der er stjålet personlige oplysninger.

Omfanget af det stjålne varierer, afhængigt af omfanget, som den enkelte har haft med EDC. Har man blot abonneret på deres nyhedsbrev, så er det alene navn og mailadresse, som kan være stjålet. Det kan være suppleret af nogen med adresse og telefonnummer.

Hvis du derimod tidligere har afleveret pas, kørekort, sygesikringsbevis samt CPR-nummer, så kan hackergruppen være i besiddelse af det. Det gælder også hvis du har indgået formidlings- eller købsaftale, som kan indeholde kontaktinformationer og ID.

EDC har alene været i besiddelse af CPR-numre, hvis man har købt eller solgt bolig via mæglerkæden.

Kæden opfordrer alle, som have fået stjålet data, at være ekstra opmærksom på usædvanlig aktivitet i mailen eller sin bank. Alle berørte er blevet kontaktet direkte.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.