×
TeknologiTophistorie

Russisk hackergruppe har offentliggjort data fra EDC-angreb

Ejendomsmæglerkæden EDC blev fornyligt hacket af en russisk hackergruppe, som nu har lækkert pas, kørekort og tusindvis af CPR-numre.

Forleden kunne mæglerkæden EDC fortælle, at de var blevet udsat for et omfattende hackerangreb.

Siden da påtog en russisk hackergruppe, kaldet Black Basta, sig skylden for angrebet og krævede 6 millioner dollars i løsesum. Ellers ville de frigive 1.300 personers pas, kørekort, sundhedskort og knap 100.000 CPR-numre.

Det krav imødekom EDC ikke. De oplyser til DR Nyheder, at Black Basta eftersigende medfinansierer krigsaktiviteter og det vil kæden ikke være medvirkende til at støtte. Og de antager at deres kunder ej heller vil.

Ved angrebet, som skete den 1. november i år, fik hackerne adgang til en 2.500 gigabyte stor backup-fil. Den var fejlagtigt blevet oprettet. EDC har forsøgt at kontakte alle, hvis data har været indeholdt i det stjålne data.

Rådet fra EDC og eksperter på området, hvis ens data skulle være stjålet, er at være særlig opmærksom på usædvanlig aktivitet på ens mailkonto, SMS’er og telefonopkald.

Er man i blandt dem, som har fået stjålet pas, kørekort og sundhedskort, så anbefales det at tilmelde sig kreditvarsel på borger.dk. Det medfører at virksomheder får besked på at være særligt opmærksomme, hvis der forsøges at optages lån på baggrund af ens personoplysninger.

Black Basta er en prorussisk hackergruppe, som eftersigende skulle være bosat i Rusland. De har målrettet gået efter amerikanske og europæiske virksomheder.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.