StreamingTophistorie

Dansk Star Wars-fanfilm får premiere på Odense Film Festival

Efter tre års arbejde får den danske Star Wars-fanfilm The Last Padawan II premiere på Odense Film Festival til september.

Den unge, danske filminstruktør, Jesper Tønnes, fik i 2016 stor succes med sin første Star Wars-fanfilm, The Last Padawan, der er set af mere end 3,5 millioner mennesker på YouTube. Nu kommer opfølgeren The Last Padawan II, der får premiere på Odense Film Festival den 3. september. Filmen er optaget i Blåvand og på Rømø.

Det har taget tre år med frivillig arbejdskraft og et lille budget, der er rejst gennem blandt andre fonde og lokal støtte i de områder af Danmark, filmen er optaget i.

– Jeg har med frivillige, et beskedent budget, megen tid og egen knofedt ville demonstrere, at storslået filmkunst (a la Star Wars) ikke er forbeholdt internationale firmaer og filmproduktioner med gigantiske budgetter. Jeg håber at The Last Padawan II vil bevise, at stor filmkunst først og fremmest handler om kreativitet, smarte løsninger og visionen for det værk, man vil skabe, siger Jesper Tønnes.

Ude over at være den bærende kraft i produktionen spiller han også en rolle i selve filmen. Rollelisten tæller også navne som Carsten Bjørnlund (Arvingerne, Rita, m.m.), Marjiana Jankovic (Arvingerne, Broen 2), Christian Gade Bjerrum (Bedrag, Steppeulven), Lisa Otto, Rasmus Hammerich og Bo Thomas.

Premieren vil finde sted på Odense Filmfestival den 3. september 2021 kl. 21.30. Den får også premiere på YouTube.

– Jeg er mega stolt over resultatet, og lige nu glæder jeg mig bare helt vildt til at vise den for et større publikum i Odense og på YouTube. Vi har skabt en fantastisk 45 minutters Star Wars-novellefilm, som jeg er sikker på vil henrykke alle Star Wars fans og overgå den første på alle måder, siger Jesper Tønnes.

Traileren til The Last Padawan II kan ses her:

Jesper Tønnes er i øvrigt ikke den eneste danske Star Wars-fan med en instruktør i maven. I flere år er der blevet arbejdet på den såkaldte long tale-historie Shrouded Destiny, der har selveste Lars Mikkelsen i en bærende rolle. Seneste har filmens bagmand, Shahbaz Sarwar, kørt en Kickstarter-kampagne, der har indbragt ham mere end 200.000 kroner til at gøre filmen færdig.

Har du ikke fået set den første The Last Padawan-film, kan du se den ses på Youtube.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.