GadgetsTophistorie

Dansk wifi-højttaler udvikles som open source

Designet og den underliggende software platform på Strøm-højttaleren er fuldt tilgængelig, så du selv kan udvide funktionaliteten.

Dansker Lyd by Dissing har valgt at lancere sin seneste højttaler, Strøm, som et open source projekt. Det betyder, at du selv kan udvide wifi-højttalerens funktionalitet. Hvis du altså har evnerne. Hele designet og den underliggende softwareplatform er fuldt tilgængelig for offenligtheden, hvilket gør det muligt for alle at få fuld indsigt i, hvordan produktet er udviklet og fungerer. 

“Det bliver derfor også muligt selv at lave rettelser og udvidelser til højttaleren, og dermed yde bidrag til produktet, som alle kan få gavn af,” skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Strøm er en minimalistisk wifi-højttaler, der har support for både Bluetooth og Spotify Connect. Højttaleren er designet til både at hænge på væggen og til at stå på en hylde, i reolen eller i vindueskarmen.

– Vi har desværre set mange eksempler på proprietære og lukkede wifi-højttalere, der hverken kan repareres, eller opgraderes. Noget der ofte tvinger forbrugeren til at købe nyt, inden produktets forventede levetid er oprandt. Andre udfaser fungerende produkter. Fælles for disse eksempler er at producenten låser forbrugeren fast i deres eget økosystem, eller til at købe nyt. Alt sammen noget vi gerne vil undgå med vores Strøm wifi-højttaler, ved netop at lave en åben højttaler. En højttaler hvor alle kan være med til at udvikle og forme både lyd og funktionalitet, siger direktør Tue Dissing.

Målet for demonstratorprojektet, Strøm, der kører til og med maj 2022, er i samarbejde med relevante eksperter og lignende HiFi-entusiaster, at udvikle en fuldt fungerende prototype, hvor det endelige visuelle udtryk og funktionelle design ligger fast. Herefter skal Strøm wifi-højttaleren yderligere produktionsmodnes og dernæst produceres.

Lyd by Dissing forventer at kunne lancere højttaleren allerede i løbet af 2022. Vi skriver os gerne op til en test 😉

Herunder et par billede af Strøm-højttaleren. Du kan læse mere på Lyd by Dissings hjemmeside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.