×
GadgetsTophistorie

Danske “Enkl” Bluetooth-højttaler når mål på Kickstarter

Dansk designede Enkl med ny Bluetooth-teknologi og 80 timers batterilevetid står nu til lancering i 2022.

Enkl Sound Copenhagen har netop lanceret deres første Bluetooth-højttaler og introducerer helt nye funktioner, som ellers kun findes på WiFi og kablede højtalere. Disse funktioner er tilgængelige via firmaets egen app, og understøtter eksempelvis flere brugere samtidigt. Når man har parret enheden én gang, er man automatisk forbundet, og man slipper derfor at skulle parre enheden hver gang man skifter bruger. Derudover kan alle brugere spille på enheden samtidigt fra deres egne telefoner. Med teknologien kan man også koble flere højttalere sammen; den enkelte højttaler kan stilles til Left, Right eller center – og dermed kan man skabe et 3.0 lydsystem.

Ny Bluetooth-teknologi

Den nye standard Bluetooth Low Energy Audio (BLE Audio) er en åben standard, der er tilgængelig for alle på alle devices i modsætning til hidtil kendte tredjepartsteknologier som eksempelvis Sony’s LDAC, AptX eller SKAA wireless audio licens. BLE Audio og Bluetooth 5.2 er meget nyt og Enkl Sound bliver nogle af de første til at anvende teknologien. En af de udfordringer, som BLE Audio gør op med er forsinkelsen på lyd, som nu er så lille, at den ikke kan høres. Derfor har Enkl Sound heller ikke AUX input i højtaleren. Men med Bluetooth-mikrofon, telefonen eller via BT transmitter til jack-stik, lover firmaet at man får ca. samme oplevelse.

Lang batterilevetid

En batterilevetid på 80 timer med kun 1 times opladning er bemærkelsesværdigt – særligt for en højttaler i denne størrelse. Højttaleren oplades via USB-C, og det er også muligt at oplade sin telefon i højttalerens USB-c stik.

Højttaleren fra Enkl Sound Copenhagen er tilgængelig på Kickstarter frem til den 13. november.

Enkl Speaker i grå kommer til at koste 7.395 kr. når den kommer på markedet næste år. Køber du den på Kickstarter får du rabat frem til 13. november.

Du kan læse mere om højttaleren her

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.