StreamingTophistorie

Danskerne er nordiske mestre i at slappe af foran tv’et

Skal du have en dansker til at stresse af, skal du sætte vedkommende foran et tv. Danskerne er nordiske mestre i tv-sening.

Hvis du har brug for at tage tankerne væk fra hverdagen, så skal du blot placere dig i sofaen og tænde for din yndlingsserie eller film. En ny undersøgelse for Samsung viser nemlig, at danskere reducerer deres stressniveau ved at se fjernsyn, og sammenligner man det med de tre andre nordiske lande, er danskerne det folkefærd i Norden, som føler sig mest afstressede foran tv’et. 

Seks ud af ti danskere kobler hver dag af ved at smide sig i sofaen og se tv – og det gør os til nordiske mestre i den disciplin. For sammenligner man med de tre andre nordiske lande, så indtager Danmark førstepladsen i at slappe af foran tv’et. Finnerne er dem, der kommer tættest på os med 56% efterfulgt af Sverige (53%) og Norge (52%), viser undersøgelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det viser sig også, at de adspurgte danskere føler sig langt mere afstressede foran Tv’et end i resten af norden. Knap halvdelen (49 %) af de danske respondenter svarer, at de føler sig helt afstresset, når de ser TV. Det er over dobbelt så mange som finnerne (24 %) og svenskerne (24 %). Nordmændene indtager andenpladsen (38 %).

Jo ældre, jo mere tv …

Vi kan takke den ældre del af befolkningen for æren. Undersøgelsen viser nemlig også, at jo ældre man bliver, jo mere ser man tv. Knap en tredjedel (74 %) af danskerne fra 61+ år ser TV hver eneste dag. 

De danske ældre, som er blevet spurgt i undersøgelsen, føler sig mere afstressede foran tv’et end i de andre nordiske lande. Her svarer 50 % af de adspurgte danskere, at de føler sig helt afstresset foran TV’et. Det er 19 procentpoint flere end i Finland (31 %).

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er blevet foretaget af Norstat på vegne af Samsung i november 2021. 949 respondenter blev adspurgt i Danmark, hvoraf aldersgrupperne går fra 18 år. Undersøgelsens stikprøve tager afsæt i de 70.000 rekrutterede i Norstats onlinepanel, for at kunne afspejle befolkningen på bedst mulig vis.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button