fbpx

 

 

 

 

Fremtidens HjemTophistorie

Digital håndbruser lover kontante besparelser

Tager din teenager lange bade? Med en ny digital håndbruser kan du holde øje med vandforbruget og gemme historikken.

Varmt vand er noget af det, der bruger mest energi, og en af de største udledere af CO2 fra private husstande. Går du rundt og bekymrer dig om vandforbruget i brusekabinen, er der en mulig løsning her. Oras Hydractiva Digital er en digital håndbruser, der ikke alene giver dig informationer om vandforbruget i realtid, men også gemmer historikken i en app, så du kan justere dine – eller familiens – vaner løbende.

Ifølge Oras selv, vil brusehovedet i gennemsnit reducere vand- og energiforbruger med 22 procent. Og det bedste er, at brusehovedet ikke kræver specialinstallation, det kan monteres på bruseslanger i standardstørrelse (G 1/2).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hydractiva Digital er udrustet med en skærm, der viser både vandforbrug og -temperatur i realtid. Men derudover kan brusehovedet via Bluetooth kobles til en app, der gemmer alle data. Batteri skal du ikke spekulere over, for i bedste øko-stil drives både display og Bluetooth-forbindelse af vandkraft i form af en lille turbine i brusehovedet.

Udover at vise forbruget hjælper små ikoner i form af små blade med at regulere badeadfærden: Antallet af blade er mellem fem og nul afhængigt af vand- og energiforbruget. Et LED-lys foran på brusehovedet giver ekstra visualisering. Afhængigt af forbruget og vandtemperaturen skifter farverne i løbet af badet fra grøn til orange til rød. 

Oras Hydractiva Digital er til salg på websiden og i butikkerne allerede nu og har en vejledende pris på 1.335 kroner, men kan den kan findes billigere med en rask søgning på nettet. Så kan du selv regne på, hvor mange brusebade der skal til, før en digital håndbruser har tjent sig selv hjem …

Her er en video, der forklarer konceptet:

Artiklen fortsætter efter annoncen
Kilde
Teknikveckan
Back to top button