Pixel
Transport

Elon Musk bygger mini-ubåd for at redde thailandsk fodboldhold

Konstruktionen af ubåden er næsten færdig, tweetede Elon Musk lørdag aften.

Tesla-ejeren Elon Musk, manden der vil kolonisere Mars, har en plan for at redde de 12 thailandske børn, der er strandet i en hule. Han har sat sine ingeniører i gang med at konstruere en “lile ubåd i barnestørrelse”, som skal bruges til at fragte børnene ud, en for en. Ubåden laves af dele fra bl.a. Falcon-raketten og er let nok til at kunne bæres af to dykkere, skriver Musk:


Og det er ikke bare tom luft. Ifølge et tweet klokken 21.00 lørdag aften, dansk tid, var ingeniørerne bare syv timer fra at være færdige med ubåden. Herefter til det tage 17 timer at fragte båden til Thailand. Det betyder reelt, at redningen af børnene teoretisk kan gå i gang tidligt mandag morgen.

Situationen er den, at de 12 børn og deres træner sidder indespærret i en hule. Stien til udgangen er delvist oversvømmet og på visse steder er passagerne ned til 70 centimeter smalle, hvilket giver selv erfarne dykkere problemer. Flere af børnene kan slet ikke svømme. At vente er heller ikke en mulighed, idet iltniveauet i børnenes hule er faldende. Desuden går Thailand ind i monsun-sæsonen med voldsom regn i de kommende dage, hvorfor hulen risikerer at blive helt oversvømmet.

I vanlig Musk-stik har han sat i værk uden at de thailandske myndigheder på nogen måde har kommenteret hans forslag, der først blev offentliggjort torsdag aften, men siden er blevet forfinet.


Læs vortes portræt af Elon Musk her: Elon Musk – gal og genial