fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Elon Musk: Tesla var en måned fra konkurs

Under produktion af Tesla Model 3 var firmaet yderst tæt på at måtte dreje nøglen om, afslører Eloin Musk i et tweet.

Tesla er en af de mægtigste elbilselskaber og en af de mest værdifulde bilproducenter overhovedet, målt på aktieværdien. Men det er ikke længe siden at selskabet have store økonomiske problemer. Faktisk var Tesla bare en måned fra at være tvunget til at erklære sig konkurs, da Model 3 skulle på markedet. Det afslører Elon Musk i et tweet.

“Det nærmeste vi kom var en måned. Opstarten af Model 3 var et ekstremt stress og smerte i lang tid, fra midten af 2017 til midten af 2019. Helvede for produktion og logistik,” skriver han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selskabets blev dog heldigvis reddet af en kapitalindsprøjtning i starten af 2019. Pengene fik de fra investorer efter en demonstration af, hvordan fremtidens selvkørende Tesla-biler vil fungere.

Det er ikke nogen hemmelighed at Tesla havde udfordringer i perioden og kæmpede for at nå produktionsmålene for Model 3. Men Musk har aldrig tidligere afsløret, at virksomheden var så tæt på at måtte dreje nøglen om. Det sætter et tweet fra den 1. april 2018 i et helt nyt dystert lys. Heri jokede Musk om, at Tesla havde indgivet konkursbegæring. Det var en en aprilsnar, men åbenbart ikke så sjov som antaget …

Back to top button