×
Teknologi

Elon Musk vil udvikle forbindelse imellem hjerne og AI

Elon Musk, manden bag SpaceX og Tesla, er ikke en mand, der er bange for at kaste sig ud i projekter andre ikke ville røre med en ildtang. Han har allerede godt fat i elbilmarkedet med Tesla, arbejder på at sende en mand til Mars med SpaceX og håber at revolutionere offentlig transport med sit Hyperloop. Men for Musk, der i øvrigt er far til fem, er det langt fra nok: Hans næste projekt går ud på at forbinde den menneskelige hjerne med en AI – kunstig intelligens.

Kan måske kurere sygdomme

I første omgang er planen, at Musks nye firma, Neuralink, skal indoperere en forbindelse direkte til hukommelse og processorer, så man vil kunne bruge den kunstige intelligens og den ekstra hukommelse til at udvide den menneskelige hjernes muligheder. Men i første omgang vil teknologien måske kunne bruges til at dæmpe symptomer – eller endda helt fjerne dem – fra sygdomme som epilepsi, parkinsons og endda depression.

Skal konkurrere med fremtidig kunstig intelligens

Ifølge Elon Musk selv er planen, at teknologien i fremtiden skal gøre mennesket i stand til at konkurrere med den kunstige intelligens som ellers kan overhale os indenom i løbet af ganske få år. En hybrid, der har fordelene fra den menneskelige og den kunstige hjerne vil være endnu bedre i stand til at udleve det potentiale, Musk ser i den menneskelige race – som han udtrykker det.

Man kan sige meget om Elon Musk, men han mangler ikke visioner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.