×
ElbilerTophistorie

En af Danmarks billigste elbiler får XPower

Ifølge lækkede dokumenter vil MG4 inden for de næste to uger blive lanceret i en potent XPower-variant med 449 heste ombord.

Det kinesisk ejede MG tager åbenbart mærkets racerfortid seriøst. Om få uger præsenterer selskabet tre nye elektriske modeller, der alle har fokus på sportslige egenskaber. Først og fremmest får roadsteen MG Cyberster verdensdebut. Men der er også en ganske potent udgave af en af Danmarks billigste elbiler på vej. Nemlig MG4 XPower.

Den får en yderst leveringsdygtig elmotor på bagakslen, med en total effekt på 330 kW eller 449 heste. Drejningsmomentet er på 600 Nm og 0-100 km/t kan altså overstås på 3,8 sekunder. Altså dobbelt så hurtigt som den nuværende MG4 Luxury.

Batteriet på 61,4 kWh bliver identisk med det, der sidder i Luxury, men de mange muskler går naturligvis ud over rækkevidden. Den ryger ned på omkring 360 WLTP-kilometer, til sammenligning med Luxury-udgavens 435 kilometer.

Der er endnu ikke afsløret billeder af det kommende MG4 XPower-flagskib, men den siges at få 18-tommer alufælge og orange bremsekalibre. Den vil kunne fås i en ny farve, nemlig racing green. Den vil komme til salg i sensommeren.

MG Cyberster blev første gang vist frem (i en prototype) for to år siden. Planen er, at den to-sædede roadster kommer ud på vejene i Europa til næste sommer.

Ud over Cyberster og XPower har MG direkte bekræftet, at de også vil fremvise en anden performance-bil. Nemlig “en dramatisk britisk designet prototype med kodenavnet EX4”. Den ved vi stort ikke noget om, men den er næppe baseret på nogen anden model, MG har i garagen.

Alle tre biler vises frem under Goodwood Festival of Speed, der afholdes mellem 13. og 16. juli i England.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.