×
Gadgets

Engelsk mand ringer til den internationale rumstation – fra sit skur i haven

Det er de færreste mennesker i verden, der kommer til at opleve rummet – og det er heller ikke mange, der kommer til at tale med folk, der har været i rummet. Men måske er der håb for alle med en lille astronaut i maven – i hvert fald for at opleve det sidste. Det beviste en engelsk mand i hvert fald, da han fik radiokontakt med rumstationen og fik sig en hyggesnak med den vagthavende Astronaut.

Alle kan gøre det

52 årige engelske Adrian Lane fra Gloucestershire fik hul igennem via sin hjemmebyggede radio, placeret i hans (også hjemmebyggede) skur i baghaven. Og faktisk er hans bedrift ikke nær så imponerende som man måske kunne tro, for på ARISS’ (Amateur Radio on the International Space Station) hjemmeside kan man faktisk læse, hvilke frekvenser man skal stille ind på, hvis man er radio-amatør og vil prøve at snakke med rumstationen. Dernæst skal man så holde øje med, hvornår stationen er over ens position – og så krydse fingre for, at der er nogen der svarer, når man kalder op. Men chancen for det er faktisk ret stor, for astronauterne kan godt lide at snakke med radioamatørerne, så den vagthavende tager gerne “telefonen”, hvis man ringer op.

Du kan læse mere hos ARISS her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.