×
TeknologiTophistorie

EU-borgere skal betale abonnement for Facebook

Hvis Facebook og Instagram skal overholde EU-regler, risikerer du at skulle betale et abonnement på 100 kroner om måneden for at bruge dem.

Er du bruger af Facebook og Instagram skal du overveje, om tjenestenerne er værd at betale penge for. Mark Zuckerberg overvejer nemlig, at EU-borgere fremover skal betale abonnement på knapt 100 kroner om måneden for a få adgang.

Abonnementet skal kompensere for, at Meta ikke længere må spore eller levere tilpassede annoncer til dig. Det oplyser Meta i et forslag som de har lagt frem for EU, skriver Wall Street Journal.

Balladen skyldes nye EU-regler der betyder, at Meta ikke længere må høste informationer om brugerne uden disses samtykke. Så sent som i maj måned måtte Meta inkassere en rekordstor bøde på 9 milliarder kroner for brud på EU’s GDPR-lovgivning.

Bøden blev givet, fordi Meta har sendt masser af personlige data om europæiske Facebook-brugere til USA. Vel at mærke uden at beskytte disse data tilstrækkeligt mod nysgerrige øjne hos de amerikanske sikkerhedstjenester.

Meta fik dengang en frist til 12. oktober til at ændre deres praksis for dataoverførsler. Men nu har Zuckerberg altså foreslået et alternativ. At europæerne enten accepterer sporing eller vælger at kompensere ved at betale et månedligt abonnement.

Prisen for et annoncefrit abonnement oplyses til at blive på 13 euro – knapt 97 kroner.

Læs mere: EU uddeler rekordbøde til Facebook-ejer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.