×
Teknologi

Facebook: Du skal bruge mindre tid på Facebook

Facebook arbejder på et værktøj, der skal hjælpe dig med at bruge mindre tid ... på Facebook.

Facebook følger nu i Apple og Googles fodspor med et værktøj, der skal hjælpe dig med at holde styr på den tid, du bruger på deres tjeneste. I den seneste udgave af Facebooks Android-app er der gemt et inaktivt værktøj, der hedder “Your time on Facebook” og Zuckerberg har siden bekræftet at et sådant værktøj er under udvikling. Et lignende tiltag bliver taget på Instagram.

Værktøjet viser hvor meget tid, du har brugt på Facebook i ugens løb, samt en gennemsnit per dag. Det er endda muligt at indstille en tidsbegrænsning. Koden blev fundet af programmøren Jane Manchun Wong, der har postet et skærmbillede på Twitter:


Der er mildest talt gået mode i at hjælpe med at administrere brugernes tid. Google introducerede programmet “Digital Wellbeeing” på sin udviklerkonference i maj måned. Programmet skal hjælp Android-ejere med at holde styr på, hvordan de bruger deres tid på nettet – og lære, hvornår det er tid til at lukke ned. Se Googles tweet om funktionen her:


Et par uger senere præsenterede Apple samme type opdatering i den kommende udgave af iPhone-operativsystemet, iOS 12. Men her er det ikke alene internettid, der måles, men også brugen af de enkelte apps på telefonen (eller iPad’en).

Ikke bare en grille

Mark Zuckerberg har faktisk i længere tid sagt, at han ønsker at brugernes tid på Facebook skal være meningsfuld. I janaur ændrede hans fodfolk algoritmer, så der kom færre opslag fra virksomheder, brands og medier i brugernes nyhedsfeed – og mere fokus på samtale personer imellem. Senere på måneden fortalte han aktionærerne, at brugerne brugte mindre tid på Facebook – og at det var et mål at nedbringe den tid endnu mere.

Det vides ikke hvornår det nye værktøj fra Facebook bliver tilgængeligt, men det er bare et spørgsmål om tid.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.