Teknologi

Facebook køber AI til at bekæmpe fake news

Kunstig intelligens skal hjælp Facebook med at fjerne fake news fra dit nyhedsfeed.

Facebook har opkøbt det engelske firma Bloomsbury AI i sin kamp for at bekæmpe fake news. Det skriver TechCrunch. Bloomburys kunstige intelligens er en såkaldt NLP Engine, natural language processing, der hjælper maskiner med at svare på spørgsmål fra information, der er hentet i dokumenter.

Ifølge nyhedstjenesten kilder har Facebook tænkt sig at bruge både teknologien og teamet, der bygger og vedligeholder teknologien i kampen mod de falske nyheder. Facebook selv har har afvist at kommentere på opkøbet.

Facebooks troværdighed lider hårdt under de fake news, der er i omløb, og som er eksploderet siden det amerikanske præsidentvalg i 2016. Facebooks strategi for screening af indhold har altid været baseret mere på teknologi og automatiserede processor, frem for menneskelig udvælgelse. Det har, mildest talt, ikke været nogen succes. Med opkøbet af Bloomsbury intensiveres kampen.

Med opkøbet ligner England efterhånden et centrum for kunstig intelligens. I 2014 opkøbte Google det engelske maskinlæringsfirma DeepMind og Samsung åbner et stort AI-udviklingscenter i Cambridge.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.