Teknologi

Facebook vil puste liv i VR med Horizon – en hel verden i 3D

Kan en social 3D-udgave af Facebook gøre Virtual Reality populært? Det håber Zuckerberg og kompagni, der har præsenteret sin vr-verden Horizon.

Virtual Reality er ikke blevet det hit, som mange forventede, men det vil Facebook lave om på. Det Facebook-ejede vr-firma, Oculus, præsenterede onsdag medicinen: Facebook Horizon er en ”konstant voksende vr-verden” hvor brugerne kan mødes og kommunikere i form af digitale avatarer.  Brugerne vil kunne tilføje funktioner og elementer til den nye verden, som Facebook siger vil være ”konstant voksende med ekstraordinære kreationer skabt af Horizon-borgere”.

Tænker du Minecraft eller Second Life er det nok ikke helt ved siden af. Eller Steven Spielberg-filmen Ready Player One, hvor befolkningen bruger mere tid i en vr-verden og bruger store summer af virkelige penge til at opgradere deres vr-hardware.

Oculus har ikke givet mange informationer om, hvordan Horizon vil fungere. Brugerne vil være i stand til at kommunikere med hinanden på et torv, hvorefter de kan begive sig ud i forskellige sektioner i verdenen via portaler – såkaldte telepods. Der lukkes op for udvalgte betabrugere i løbet af 2020.

Oculus har allerede en lignende funtkion, kaldet Oculus Rooms, hvor brugerne kan mødes virtuelt, men med Horizon sigtes der højere; den nye verden skal være stor – en verden, hvor man kan rejse mellem områderne.

Med Horizon håber Facebook og Oculus at de kan gøre virtual reality interessant for menigmand og ikke bare de hardcore-gamere, der har taget teknologien til sig. Det skal gøres ved at gøre virtual reality socialt. Facebook i vr-land? 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.