TeknologiTophistorie

Facebooks første metavers får kritik

Meta, det gamle Facebook, har åbnet porten til metaverset Horizon Worlds for alle over 18 år, men foreløbigt kun i USA og Canada.

Facebook omdøbte sig selv til Meta i oktober for at fokusere på at bygge det såkaldte metavers. Nu har Zuckerberg og kompagni endelig åbnet dørene for sit første af slagsen, nemlig Horizon Worlds. Efter en lang testperiode er porten blevet åbnet for alle amerikanere og canadiere med en 18 år gammel dåbsattest. Man skal i øvrigt også være i besiddelse af et Oculus Quest 2 VR-headset.

Sidste august åbnede Meta Horizon Worlds for en yderst begrænset brugerskare, der kunne opleve det virtuelle rum og endda bygge nye ting med værktøjer, leveret af virksomheden. Altså, en form for Minecraft.

Meta reklamerer for sit metavers med en ret tillokkende video, som kan ses herunder.

Men i virkelighedens verden er grafikken åbenbart knapt så imponerende. Youtube-brugeren OtterWorldy har optaget en 8-minutters video, har hun udforsker Metas metavers. Den kan du se her.

En række kommentarer på Reddit tyder også på, at oplevelsen af Horizon Worlds har undervældende. Men alt håb er ikke tabt: Meta annoncerede at de har oprettet en 60 millioner kroners ‘skaberfond’ i oktober, så forhåbentlig kan nogle dygtige udviklere skabe fordybende spil til metaverset.

Læs mere om Horizon Worlds lige her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.