×
Teknologi

Frankrig udskyder Gafa-skat på tech-virksomheder

Donald Trump har åbenbart haft held til at få franskmændene til at udskyde den omdiskuterede Gafa-skat, som skulle beskatte store tech-virksomheder.

Der kommer ikke nogen “tech-skat” – kendt som Gafa-skat – i Frankrig i denne omgang, da Frankrig og USA tilsyneladende har indgået en våbenhvile i debatten om den kontroversielle skat. Den blev ellers indført ved lov i Frankrig sidste år.

Frankrig introducerede ideen om særskatten i juli sidste år, hvorefter USA – hvor de største tech-virksomheder findes – straks svarede igen med trusler om afgifter fra franske varer; blandt andet vin. Men nu melder den franske præsident, Manuel Macron, på Twitter, at han har haft ”en fantastisk diskussion” med Trump om skatten.

”Vi vil arbejde sammen for at lave en god aftale for at undgå afgiftsstigninger,” skriver Macron i tweetet, der kan ses her:

Ifølge Wall Street Journal har Frankrig udsat Gafa-skatten indtil udgangen af 2020 – og USA følger trop og udskyder afgiften på franske varer.

Dansk opbakning

Loven skulle sikre at de store, primært amerikanske, techvirksomheder, betaler skat i det land, de sælger ydelser til. Skatten betyder at virksomheder, der har en global omsætning på mere end 750 millioner euro og 25 millioner euro i Frankrig, skal betale en skat på 3 procent af indtægterne på digitale tjenester i Frankrig.

Ideen om den kontroversielle Gafa-skat, der er en forkortelse for Google, Apple, Facebook og Amazon, vandt hurtigt popularitet rundt om i Europa. I september måned sidste år kunne Socialdemokratiets finansordfører Christian Rabjerg Madsen fortælle, at et flertal bestående af Socialdemokratiet, SF, Radikale og Enhedslisten ville være klar til at indføre særskat for internationale tech-giganter, der opererer i Danmark, hvis der ikke findes en fælles EU-løsning. Også England, Italien, Spanien og Østrig har tilkendegivet, at de er klar til at indføre Gafa-skatten.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.