×
Teknologi

Flertal for dansk særskat for tech-giganterne

Et flertal fra A, SF, R og Ø er klar til af indføre dansk særskat for internationale tech-giganter, hvis ikke EU fører an.

Et flertal bestående af Socialdemokratiet, SF, Radikale og Enhedslisten er klar til at indføre særskat for internationale tech-giganter, der opererer i Danmark. Håbet er, at skatten kan indføres på EU-niveau, men hvis det ikke lykkes, er Danmark klar til at gå enegang, siger Socialdemokratiets finansordfører.

– Det er vores ambition at indføre en skat på tech-giganter, og vi ser gerne, at det indføres som et internationalt samarbejde i EU, men vi er villige til at gå selv, hvis der ikke kan findes en løsning, siger Socialdemokratiets finansordfører Christian Rabjerg Madsen til Information.

Allerede tilbage i juli måned advarede Statsminister Mette Frederiksen om, at hun var villig til at “gå hele vejen” for at få tech-giganter som Google, Amazon, Facebook og Apple til at lægge flere penge i statskassen. Det gjorde hun i forbindelse med, at Frankrig som det første EU-land gik enegang og indførte særskat – den såkaldte Gafa-skat.

Den franske skat betyder at virksomheder, der har en global omsætning på mere end 750 millioner euro og 25 millioner euro i Frankrig, skal betale en skat på 3 procent af indtægterne på digitale tjenester i Frankrig.

Også England, Italien, Spanien og Østrig har tilkendegivet, at de er klar til at indføre Gafa-skatten, hvis ikke der findes en fælles EU-løsning.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.