fbpx

 

 

 

 

GadgetsTophistorie

Gennemsigtig fladskærm fra Xiaomi er kommet i handlen

Kinesiske Xiaomi har i anledning af sin 10-års fødselsdag lanceret en gennemsigtig fladskærm, der rent faktisk kan købes.

Xiaomi fejrer sin 10-års fødselsdag med en stribe nye produkter, deriblandt mobiltelefoner og scootere – men det mest interessante af nyhederne, er et nyt OLED-tv. Det har nemlig en egenskab, man ikke finder så ofte: Det er en gennemsigtig fladskærm.

Man kan bogstavelig talt se lige gennem skærmen, så man kan holde fokus på enten indholdet eller på det, der er bag skærmen (når tv’et er slukket, forstås). Tv’et er døbt Xiaomi Mi TV Lux OLED Transparent Edition og tv’et er ikke bare salgsgas eller en udstillingsmodel; modellen sættes til salg i Kina om fire dage til en pris på 49.999 Yuan, hvilket svarer til omkring 45.000 danske kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Xiaomi har naturligvis fået lavet den obligatoriske Youtube-video, der fortæller om tv’ets fortræffeligheder. Videoen kan ses her; den er på kinesisk, men er heldigvis tekstet på engelsk også:

Xiaomi hævder i øvrigt at være det eneste kinesiske firma, der har evner og kapacitet til at lave gennemsigtige fladskærme af denne kaliber. Skærmen er 55 tommer stor, den er baseret på OLED-teknologi og har en opdateringshastighed på 120 Hz.

Da det er en gennemsigtig fladskærm, er al elektronikken inklusive processoren flyttet ned i tv’ets fod. Det betyder, at tv’et ikke kan hænges på væggen.

Xiaomi fortæller, at tv’et har “en statisk kontrast på 150.000:1 og en uendelig dynamisk kontrast,” men i praksis er det naturligvis afhængig af, hvad tv’et placeres foran. Det anbefales, at det er en mærk baggrund.

Det er uvist, om den danske importør af Xiaomi-produkter vælger at hive fladskærmen hjem til det danske marked.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button