×
Gadgets

Giv din gamle bil smart car-funktioner

Det er ikke længere bare Tesla og andre supermoderne biler, der kan nyde godt af smart car-funktioner – Nu kan selv ældre biler få både fast 4G-forbindelse og smart car-funktionalitet. Det eneste, det kræver, er en lille boks og et abonnement på Telias nye Sense-service.

Telia Sense blev lanceret i går og gør det blandt andet muligt at holde øje med bilens tilstand, få feedback på sin kørsel, tegne forsikring baseret på kørsel og forbrug og – naturligvis – få adgang til nettet, så passagerer kan streame musik og film.

Den cloud-baserede billøsning består af tre dele; et månedligt abonnement, en app og hardware bestående af en Telematics Control Unit (TCU) med et indbygget sim-kort, som installeres i OBD2-porten i bilen, hvilket er muligt i alle biler fra 2001 og frem.

Bild 3 - illustration o¦êver appfunktioner_151118SW

Telia fremhævede under lanceringen disse muligheder:

  • Real-time information om bilens tilstand og advarsler, som gør det muligt at vedligeholde bilen proaktivt, før uheldet er ude.
  • Køredagbog, som gør det muligt at få feedback i forhold til at køre mere økonomisk og miljøvenligt.
  • Alarmfunktioner og fjernovervågning i tilfælde af, at bilen bliver flyttet, brudt ind i eller ramt af en anden bil, mens den holder parkeret.
  • Forsikringer baseret på kørsel og brug.
  • Opkobling til internettet af høj kvalitet på farten, så passagerer kan streame musik og film.

Telia Sense lanceres i Sverige i løbet af 2016 efterfulgt af lanceringer i andre lande i den nordiske og baltiske region.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.