×
TeknologiTophistorie

Købet af Telia godkendt af baglandet

Onsdag aften stemte et stort flertal af repræsentantskabet i Norlys ja til købet af Telias danske forretning.

Nu er det kun konkurrencemyndighederne, der kan spænde ben for Norlys’ opkøb af den danske del af Telia. På et ekstraordinært repræsentantskabsmøde onsdag aften stemte et overvældende flertal af energiselskabets repræsentantskab ja til købet af Telia Danmark.

Norlys’ 669 repræsentantskabsmedlemmer, der er valgt blandt selskabets 800.000 andelshavere, er Norlys’ øverste myndighed, og derfor er det dem, der skulle godkende købet af Telia Danmark. 

Tidligere på måneden underskrev Norlys en aftale med Telia Company om købet af Telias danske forretning, der omfatter cirka 1,9 millioner kundeforhold og et 50 procent ejerskab af mobilnetværket, TT-netværket. Den anden halvdel ejes af Telenor, deraf navnet.

– Vi har i flere år arbejdet målrettet på at komme ind på mobilmarkedet. Jeg er utrolig glad for, at et stort flertal af repræsentantskabet i dag viser deres tydelige opbakning til den strategiske retning for Norlys, siger Niels Duedahl, der er administrerende direktør i Norlys.

Læs også: Norlys har underskrevet aftale om køb af Telia Danmark.

Telia er Danmarks fjerdestørste teleselskab. Norlys skal betale 6,25 milliarder danske kroner for Telia. Energiselskabet har en ambition om at blive ét samlet brand, oplyses det. Derfor har det Norlys-ejede Stofa også for nyligt skiftet navn til Norlys.

Efter repræsentantskabets godkendelse udestår en godkendelse af handlen fra konkurrencemyndighederne i Danmark. Handlen forventes endeligt gennemført i 1. kvartal 2024.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.