×
GadgetsTophistorie

Google Chrome til iOS kan snart søge alene med kameraet

Google har en opdatering af sin Chrome-browser til iOS på vej, som giver Apple-brugere adgang til at søge direkte med kameraet.

Google vil naturligvis gerne have lokket Apple-brugerne væk fra Safari og over på Chrome. Derfor får browseren til iOS nu en opdatering, som integrerer og forbedrer flere af Googles mange muligheder. Herunder direkte søgning med kameraet via Google Lens.

Se de fire fremhævede funktioner, som snart er muligt i Google Chrome på iOS nedenfor.

Google Maps i miniformat

Foto: Google

Fremover kan du slippe for at skifte app, hvis du vil slå en adresse op. Chrome til iOS vil nemlig via AI fremhæve fundne adresser og ved et langt tryk derpå, vil en miniversion af Google Maps åbne. Uden at forlade browseren.

Nemmere oprettelse af kalenderbegivenheder

Foto: Google

Ikke mere kopiering af data over til din kalenderapp. Google Chrome vil fremhæve datoer automatisk. Det giver mulighed for at oprette begivenheder direkte i din Google-kalender. Funktionen vil selv udfylde væsentlige detaljer som dato og tid, lokation og beskrivelse.

Bedre oversættelser

Google fremhæver at deres AI-modeller bliver bedre – også til at fastlægge sproget på den besøgte hjemmeside. Det gør forslag til oversættelser endnu bedre. Så når du er endt på en side på græsk for feriedestinationen, så vil Google Chrome selv foreslå at oversætte til dit sædvanlige sprog.

Derudover kan du nu markere et afsnit, hvor det vil kunne oversættes direkte i browseren.

Foto: Google

Søg med dit kamera

I takt med udbredelsen af AI er Googles billedsøgning Lens blevet bedre og bedre. Det får Apple-brugere nu også mulighed for at udnytte. I Google Chrome på iOS vil der nu vise sig et Google Lens-symbol ved adressefeltet. Ikonet åbner kameraet og så er det blot at pege på det man vil finde. Uanset om det er planter, tøj eller et skilt man ønsker oversat.

Foto: Google

Google oplyser ikke hvornår de nye funktioner lander, men oplyser blot at man bør holde øje med opdateringer til app’en.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.