Teknologi

Google dropper årets aprilsnar

Af respekt for alle dem, der kæmper mod COVID-19-pandemien, har Google valgt at droppe sin årlige aprilsnar. Kræfterne skal bruges på at hjælpe i stedet.

Google har besluttet at droppe sin berømte, årlige aprilsnar grundet coronavirussen, der hærger verden over. Ifølge en intern mail, som Business Insider har fået adgang til, vil Google undgå aprilsnarren ”af respekt for alle dem, der kæmper mod COVID-19-pandemien”.

”Vores højeste mål lige nu er at hjælpe folk, så lad os gemme vittighederne til næste april, der uden tvivl vil være meget lysere end denne,” skriver marketingchefen Lorraine Twohill blandt andet i mailen. Det er svært at være uenig i.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Google skriver videre, at de allerede har stoppet centralt arbejde på vittigheder og at mailen primært er rettet mod små, autonome grupper, der måske arbejder på deres egne jokes.

Glorværdig historik

Google har en lang og glorværdig historik med at markere den 1. april. Forrige år dukkede Find Holger pludselig op på Google Maps og sidste år var det muligt at spille Snake i Google Maps.

Traditionen går helt tilbage til år 2000 og er ret omfattende; der er eksempelvis jokes rettet mod specifikke lande. Der er (naturligvis) en komplet oversigt over Googles løjer gennem tiderne på Wikipedia.

Hvad man end synes om aprilsnar-traditionen, er det svært at argumentere mod Googles beslutning. At dedikere en dag til at vildlede mennesker og tilføje fejlagtige funktioner i produkter som Google-søgning, Youtube, Google Maps eller mail virker simpelthen bare som en ualmindelig dårlig ide i disse måneder …

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button