ElbilerTophistorie

Google Maps vil give elbiler den mest strømeffektive rute

Kodestumper i den seneste Google Maps app viser, at elbiler og plugin-hybrider skal serveres den mest strømeffektive rute fremover.

Google arbejder på en ny funktion i Google Maps, der nok vil glæde ejere af elbiler og plugin-hybrider. I en snarlig opdatering af app’en vil det være muligt at definere typen af bil, hvorefter man præsenteres for den mest energi-effektive rute til destinationen. Det fortæller 9to5google.

Allerede sidste år begyndte Google Maps at tilbyde en alternativ måde at navigere fra et sted til et andet. Hvor navigationsapps typisk optimerer til den korteste rejsetid, begyndte Google Maps at tilbyde ruter, der ville være mere brændstofeffektive og miljøvenlige. De ville endda blive valgt, hvis ankomsttidspunktet var ens.

Det nye er, at man vil kunne definere hvilken type bil, man kører. Der er nemlig forskel på, hvad den optimale rute er for en fossil- eller elbil.

Dette valg – med muligheder for benzin, diesel, elektrisk og hybrid – vil blive brugt af Google Maps til at “skræddersy” din rute. For at finde den, der “sparer dig for mest brændstof eller energi”.

Funktionaliteten er kun lige er begyndt at dukke op i beta-test. Derfor vil ejere af el- og hybridbiler sandsynligvis stadig skulle vente rum tid for at opleve justeringerne. At funktion findes, er heller ikke nogen garanti for, at den vil blive rullet bredt ud.

Kilde
9to5google
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.