TeknologiTophistorie

Google og Apple bandlyser ordspil

Både Google og Apple har luget ud i deres respektive butikker for at fjerne Wordle spillene. De tog sig betalt for et gratiskoncept.

Ordspillet Wordle er det helt store hit i disse uger og det forsøger slige personer at lukrere på. Således er der dukket adskillige kopier op i både Google Play og App Store. Eller rettere: var. Både Google og Apple har nemlig været igang med fejekosten og fjernet kopierne, beretter Appleinsider.

Wordle blev oprindeligt skabt af udvikleren Josh Wardle, som mente at spillet skulle være gratis. Derfor eksisterer spillet udelukkende som en webapplikation, der kan tilgås via browseren.

Men driftige kodefyre har lavet kopier, hvor brugerne får lov at betale for fornøjelsen. Nogle af dem med “ekstra features” som man så får lov at betale op til 200 kroner for. Om måneden.

En af dem, er Zach Shakked, der på Twitter pralede med, at hans apps var “på vej mod Månen”:

Om det er den slags pralerier, der har resulteret i “hovedrengøringen” på Google Play og App Store vides ikke, men faktum er, at Wordle-kopierne nu er væk. Søger man på ‘worldle’ på App Store, kommer et fem år gammelt spil frem. Et spil, der intet har at gøre med den Wordle, der huserer i disse uger.

Det originale – og gratis – Worldle kan du spille her. Spillet er også kommet i en dansk version, der kan findes lige her.

Det er i øvrigt ikke første gang at nogen forsøger at slå mønt på en dille; da spillet Floppy Bird hittede, spredtes kopierne hurtigere end en russisk steppebrand.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.