GamingTophistorie

Wordle – snart på abonnement?

Brugerne frygter at Wordle kommer til at koste penge, efter at New York Times har overtaget det virale ordspil.

Tidens mest populære spil, ordlegen Wordle, har skiftet hænder. Avisen New York Times har købt spillet af skaberen Josh Wardle. Det fortæller begge parter i henholdvis artikel og tweet. Købet har vakt bekymring blandt mange af spillets brugere, der frygter, at det ikke vil blive ved med at gratis.

Der er nemlig forskel på, hvordan Josh Wardle og avisen annoncerer købet. Josh Wardle skriver, at Wordle vil fortsætte med at være gratis. NYT skriver derimod, at det “som udgangspunkt vil være gratis for nye og eksisterende brugere”.

I NYT’s artikel skrives der desuden en del om avisens digitale abonnementsmodeller. Avisen har nemlig allerede et abonnement, der indeholder blandt andet krydsord – eller bare ‘Games’ som avisen kalder det. Herfra er der ikke langt til en tanke om, at Wordle vil være at finde bag denne betalingsmur.

Som blandt andet Twitter-brugerne Rizwan og Tenacious Teapot gætter på:

Hvad Josh Wardle har modtaget for sit spil, er ikke offentliggjort. Men avisen siger, at de har betalt et “lavt syvcifret beløb”. Wardle forklarer på Twitter, at Wordles succes blev lidt for overvældende. Spillet blev lanceret i oktober. I midten af januar var der 300.000 daglige spillere og de seneste uger har millioner været inde og løse ordspillet hver eneste dag.

Der er naturligvis også kommet lokale udgaver af spillet. Hvis man foretrækker det, kan det spilles på dansk under navnet Wørdle – find det her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.