×
TeknologiTophistorie

Gratis roaming er teleselskabet 3’s hemmelige våben

3Likehome-konceptet har været den helt store gamechanger for teleselskabet 3, der i disse dage fejrer 20 år i Danmark.

I midten af oktober er det tyve år siden, at teleselskabet 3 trådte ind på det danske marked. 3 var det første teleselskab til at rulle et 3G-netværk ud i Danmark. Ligesom 3 også gav kunderne adgang til internettet med mobilen allerede i 2005. 

Succesen tog dog for alvor fart i 2014, hvor 3 introducerede gebyrfri roaming i udlandet med 3LikeHome. Det blev et gigantisk hit, og er fortsat noget, som 3 er kendt for i dag. Nu dækker det 73 lande over hele verden.

– Vi vidste, at det var noget, kunderne gerne ville have. Derfor lancerede vi 3Likehome og opgav at tjene penge på roaming. I stedet fik vi en masse nye og glade kunder, og den tilgang holder stadig, siger Morten Christensen, der er Regional CEO for 3 i Danmark, Østrig og Sverige, til finans.dk.

Sultne på at være nyskabende

Da 3LikeHome blev introduceret havde 3 1,1 million kunder herhjemme. Nu har de 1,6 millioner og det ville ikke være sket uden 3LikeHome, mener Morten Christiansen. Han mener, at et godt eksempel på, hvad der kan ske, når man tør at gå forrest: 

– Vi er stadig lige så sultne på at være nyskabende og på at gøre tilværelsen som 3-kunde bedre, som vi var for tyve år siden. Digitale løsninger og teknologi er i høj grad en forudsætning for at løse mange af morgendagens udfordringer, og her spiller 3 en vigtig rolle. Vores stærke 5G-netværk gør os i stand til at bidrage til samfundsudviklingen på det digitale område, samtidig med at vi naturligvis gør det endnu federe at være 3-kunde, siger Morten Christiansen.

Da teleselskabet 3 åbnede i Danmark i 2003 forudså eksperter, at teleselskabet ville fejle. Det skyldtes bl.a. at markedet blev vurderet til at være mættet, da der allerede var tre andre teleselskaber, der kæmpede om kunderne.

Sådan blev det som bekendt ikke. I dag er 3 Danmarks tredjestørste teleselskabet med 1,6 millioner kunder.

Læs mere: Teleselskabet 3 runder halvanden million kunder.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.