×
Gadgets

Grej på vej – februar 2019

Her er ti spændende gadgets, der er på vej ud på butikshylderne i de kommende måneder.

Hver måned væltes vores indbakker nærmest af nye produktlanceringer, som vi desværre ikke når at skrive om. Det er ikke fordi, de ikke er interessante, tværtimod. Derfor har her vi samlet et par håndfulde af de gadgets, som er blevet annonceret indenfor den seneste måned – og som vi ser specielt frem til at få pilfingrene i, i løbet af de kommende måneder. Ti styk grej på vej …

 

Denon DP-450USB

Set til 4.399 kroner

På overfladen ligner Denon DP-450USB måske nok bare endnu en strømlinet og lækker kvalitetspladespiller – og det er det sikkert også. Men modellen her har et ekstra trick i ærmet; den har har nemlig et indbygget USB-stik, så du kan digitalisere dine vinyler, hvis du skal have musikken med dig ud i verden. Bare sæt en USB-pind i stikket på fronten – du behøver ikke at køre lyden gennem en computer og rode med besværlig software. Pladespilleren har indbygget RIAA-forstærker, så den kan sluttes direkte til en hvilken som helst forstærker. DP-450USB fås i sort og hvid finish. Støvlåg og færdigmonteret pickup medfølger.

 

Motorola Moto G7

Fra 1.199 kroner

Sikkert i blank erkendelse af, at de får svært ved at overdøve de store konkurrenter, har Motorola valgt at lancere sin nye Moto G7-familie af smartphones i god tid inden Mobile World Congress i Barcelona. Serien består af fire modeller og priserne starter ved beskedne 1.199 kroner. Topmodellen, der bare hedder Moto G7, koster 2.499 kroner og er, ifølge Motorola, udstyret med klassens bedste kamerateknik, så hverken rystelser eller dårlige lysforhold påvirker det endelige resultat. Derudover bidrager en AI med funktioner som Smart Composition og Auto-Smile Capture, som gør det nemmere at fange livets vigtige øjeblikke. Takket være TurboPower-systemet kan batteriet lades med strøm til 12 timers brug på kun 15 minutter. Telefonens drives af Snapdragon 636-processoren. Den 6,2 tommer store Max Vision-skærm i Full HD+-opløsning er indrammet i Motorolas nye ”u-design”. Lyden leveres gennem Dolby Audio-klassificerede stereohøjttalere.

 

grej på vej

Puma Fi

puma.com

Når det gælder teknologisk innovation i sneakers-branchen, har Nike en tendens til at løbe med al omtalen. Men tyske Puma kan bestemt også være med i legen. Det var blandt andet Puma der lancerede de første snørebåndsløse velcro-sko i 1968, såvel som de første sko med trådløs forbindelse i 2016. Den nye “Fi”-model (Fit Intelligence) er tyskernes første selvsnørende sneakers. Skoen er udrustet med en gennemgående wire, der ikke alene strammer skoen om foden, når man swiper på panelet øverst, men også kan tilpasse skoen til foden. Puma Fi kan desuden tilpasses via en medfølgende app – og så oplades skoen trådløst via en medfølgende ladeplade, når de efterlades i entreen. Puma Fi forventes at komme til at koste omkring 330 dollars – omkring 2.200 kroner plus afgifter – når de rammer butikkerne i løbet af 2020.

 

grej på vej

HTC Vive Cosmos

Prisen er ikke fastsat

Det nye VR-headset fra Vive kræver ingen eksterne basestationer, og giver dermed maksim fleksibilitet, hævder HTC. Vive Cosmos kan bruges enten hjemme eller på farten, og behøver ikke en svinedyr spilcomputer for at fungere – den virker faktisk med en USB-C enhed som eksempelvis en smartphone.

 

Sony LSPX-S2 Glashøjttaler

Prisen er ikke fastsat

Er det en lampe? Er det en højttaler? Det er faktisk begge dele. Sony har aldrig været bange for at lege med kategorierne – det gav os blandt andet Walkman i slutningen af 1970’erne – og her er der da virkelig leget igennem. Med et udseende som en gammeldags petroleumslampe skiller Sonys nye Bluetooth-højttaler sig virkelig ud fra mængden – og så kan den både bruges som natlampe og til at lytte til podcasts inden søvnen indfinder sig. Lyden kommer fra svingninger i glasset og det er en teknologi som Sony tidligere har brugt i en af sine OLED-fladskærme. Det er indbygget genopladeligt batteri som giver op til 8 timers musik trådløst. Der er indbygget Bluetooth, med NFC One-Touch for enkel parring med smartphones og tablets og så understøttes der også multirum. Højttaleren er i butikkerne i løbet af maj måned.

 

BenQ GV1

Set til 329 pund (2.800 kroner)

Projektor forklædt som en intelligent højttaler. I gamle dage var projektorer store klodsede enheder, der krævede sit helt eget rum. I hvert fald, hvis de skulle du til andet end at vise Powerpoint-præsentationer. Sådan er det ikke længere. Nu kan du mase en projektor, der er i stand til at blæse et 100 tommer stort billede op på væggen, ned i en enhed på størrelse med et ølglas. BenQ GV1 kan afspille via Bluetooth, wifi eller USB-C og har op til tre timers batterilevetid – nok til at få alle rulleteksterne med. Vinklen kan justeres op til 15 grader og den indbyggede 5 watt højttaler klarer lyden uden at væggene rasler. VG1 er på gaden i England, men kommer forhåbentlig snart til Danmark også.

 

Lego Hidden Side

Udkommer til august

Fortnite, Roblox og slime er måske nok ungdommens førstevalg i denne tid, men intet slår et godt gammeldags Lego-sæt. I håbet om at lokke flere af de yngre i folden, har Lego annonceret en ny type byggesæt, der kombinerer plastiklodser og augmentet reality. Peg en app mod det færdigtbyggede sæt, så serveres du for interaktive mysterier og uhyggelige opgaver, der skal løses. Opgaver, der kun kan løses ved at bruge klodserne. Lego Hidden Sides blev annonceret medio februar og kommer i otte forskellige sæt og prisklasser til august.

 

grej på vej

OpkixOne

Set til 295 dollars / omkring 2.000 kroner

Noget af det, der gør Apples AirPods så fikse er, at de kan være i en lomme, så man altid kan have dem med sig. Samme princip gør sig gældende for OpkixOne; et sæt 1080p-videokameraer med en vægt på bare 12 gram hver. De har IP67-certificering, så de kan holde støv og vand ude og er bygget i et hus af aluminium. Der medfølger et æggeformet opbevaringsetui, der ud over at oplade kameraerne også sørger for at sende optagelserne trådløst til din smartphone.

 

grej på vej

Samsung Galaxy Tab S5e

Set til 3.399 kroner

Samsung rammer en del rene toner med sin nye Galaxy Tab S5e-tablet, der er en billigere udgave af flagskibet Tab S4. Den er bare 5,5 millimeter tyk og vejer blot 400 gram. Star Trek Discovery bør se fantastisk ud på den 10,5 tommer store AMOLED-skærm og med fire AKG-tunede 3D-højttalere ombord, bør den også kunne levere en glimrende lyd. S5e er den første Galaxy Tab med indbygget Bixby – det er Samsungs egen digitale assistent – og så har tabletten en batterilevetid på brutale 14,5 time, hævder Samsung. Tab S5e lander i danske butikker i slutningen af april i farverne sølv, sort og guld, med en anbefalet pris på 3.899 kroner i 4G-versionen og 3.399 kroner, hvis du kan nøjes med wifi.

 

Tivoli Go Fonico

Set til 1.199 kroner

Tivoli Audio kender vi primært fra små, lækkert designede FM- og DAB-radioer, men nu har firmaet også kastet sig over true wireless hovedtelefoner. I modsætning til mange andre af den type, så er Fonico, som de hedder, vandtætte, så de kan bruges i regnvejr og – endnu vigtigere – til sport. Ifølge Tivoli giver batterierne i propperne og etuiet en levetid på op til 14 timer inden den skal sættes til en microUSB-oplader. Fonico er kompatibel med Siri, Google og Skype og hver prop vejer bare 4,5 gram.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.