×
TeknologiTophistorie

Hedebølge i England får bugt med Google-servere

Hedebølgen der lige nu verserer i England fik bugt med servere fra Google og Oracle, der havde problemer med nedkøling.

Vi er tæt på at sætte varmerekorder herhjemme, men det er nærmest intet i forhold til situationen med hedebølgen i England og specifikt London, hvor man har passeret 40 grader og erklæret undtagelsestilstande.

Udover at englænderne kæmper med folkesundheden og ildebrande under hedebølgen, så giver det også udfordringer med IT-infrastrukturen. Varme er én af de største trusler mod serverparker og lignende. Derfor giver det udfordringer, når lufttemperaturen pludselig stiger så massivt.

Læs også: Varme kabler får elpriserne til at stige

I London har både Google og Oracle datacentre placeret. De måtte i går, den 19. juli, hvor temperaturen nåede over 40 grader, bukke under for varmen. Serverne kunne ganske enkelt ikke holdes tilpas kolde til at alt fungerede som normalt. Der var derfor hjemmesider i går, der var utilgængelige, da Google måtte slukke flere servere for at modstå varmen og sikre køling til resten.

Én af de ramte var blandt andet WordPress-sider hostet af firmaet WP Engine. Det gik blandt andet udover iNPUTs norske kolleger på siden ITAvisen.no, der var nede i næsten 12 timer startende i går aftes. I følge Google Clouds statusside, så skulle tingene være tilbage til normal igen.

Ligesom herhjemme, så er infrastrukturen i England slet ikke bygget til disse ekstreme temperaturer. Hedebølgen i England har derfor givet massive problemer på tværs af landet. Blandt andet med smeltende landingsbaner i Luton Airport i London.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.