×
Gadgets

Her er apps’ene til dit nye Apple TV

Med den fjerde inkarnation af Apple TV ser boksen endelig ud til at blive reelt alternativ til tv-producenternes floppede knapt så populære Smart TV-projekt. Tilføjelsen af en app store er en lavt hængende frugt, som – helt ærligt – burde have været lanceret for længst.

Fordelen bliver naturligvis, at streaming-tjenesterne nu selv kan sørge for at komme ud på vores fladskærme; Netflix og Viaplay er der allerede, men vi glæder os til HBO Nordic, DR, TV 2 Play og alle dem, vi ikke engang havde tænkt på. Og så naturligvis spil.

Apple TV blev sat til salg mandag i to varianter med henholdsvis 32 og 64 gigabyte lagerplads til apps. Samtidig introducerer Apple en helt ny fjernbetjening med trykfølsom overflade. Derfor kan du bruge din tommelfinger til at swipe, scrolle, vælge og nemt navigere rundt på skærmen. Den har desuden bevægelsessensorer, så den kan fungere som en art Wii-controller.

Fjernbetjening har derudover en Siri-knap, så du kan aktivere den digitale assistent fra sofaen, men den funktion er stærkt handicappet i Danmark, hvor f.eks. stemmesøgning ikke virker endnu.

Her tager vi et kig på nogle af de apps, der allerede er lanceret og som er annonceret i den nærmeste fremtid.

VLC Player
Os, der godt kan lide at gemme Blu-ray-skiverne hjemmevideoerne i digitale udgaver vil sætte pris på, at defacto-afspilleren VLC har meddelt, at der kommer en Apple TV-app. Hvornår den kommer er uvist.

Plex
At få medieafspilleren Plex installeret på Apple TV har hidtil krævet, at man har været villig til at jailbreake sit Apple TV. Men i en mail til ITWorld har Scott Olechowski fra Plex bekræftet, at de knokler for at lave en helt legitim udgave af softwaren til Apple TV, så man uden problemer kan streame indhold fra f.eks. NAS-drev til Apple TV.

AirBnb
Airbnb blev vist frem under præsentationen af Apple TV. App’en gør det muligt at søge efter ferieboliger over hele verden direkte på fjernsynet, så hele familien kan følge med. Ærgerligt nok kan boliger ikke bookes direkte fra Apple TV, men man kan tilføje dem til en favoritliste, så de kan bookes fra computeren, mobilen eller tablet’en.

Tusindårsfalken kommer til Apple TV via Disney Infinity 3.0.
Tusindårsfalken kommer til Apple TV via Disney Infinity 3.0.

Disney Infinity
Disneys modulære spil blev også vist frem til præsentationen af Apple TV. Infinity er for nyligt blevet opdateret til version 3.0 med en hel ny serie af Star Wars-karakterer og spil, ligesom Pixars seneste film, Inderst Inde, er kommet ind i varmen. Der skulle angiveligt komme en Bluetooth-base til at stille figurerne på.

Guitar Hero Live
Du kan leve din indre guitarspiller ud med Guitar Hero Live, der netop er udkommet til samtlige Apple-platforme – inklusive Apple TV. Guitaren forbindes trådløst til Apple TV via MFi-standarden over Bluetooth.

Desuden er det officielt, at disse titler også kommer til Apple TV:

 • Hulu
 • Youtube
 • Disney Channel
 • WatchDisney
 • TED Talks
 • Geometry Wars 3
 • Cayman Adventures
 • Skylanders SuperChargers
 • Back to top button

  Vi lever af annoncer

  Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.