×
Gadgets

Her er den mandlige prævention du (måske) har ventet på

Indtil nu har prævention for mænd været begrænset til kondomer – og så den mere permanente løsning, hvor man får en operation, der lukker af for sæden. Ofte går det dog galt, og det er ikke muligt at åbne for “hanen” igen. Men nu kommer der måske en teknologisk løsning på problemet.

Tænd og sluk for sæden

Opfinderen Clemens Bimek har en ide, som efter sigende skulle være klar til at blive indopereret i de første mænd i 2018; mikroskopiske kontakter, der kan fjernbetjenes til at lukke af for sæden, så sædcellerne aldrig bliver frigivet ved orgasmen. På den måde slipper man altså for at bruge kondom, og risikerer ikke at blive steril efter en vasektomi.

Ikke uden problemer

Det kunne jo lyde som en genial ide; man kan slukke og tænde som man har lyst – og begrebet familieplanlægning får helt ny betydning. Problemet er dog, at systemet kan have bivirkninger: Operationen kan efterlade arvæv, der kan gøre at kontakterne ikke virker, ligesom selve det at få en operation er en smule risikabelt. Derudover kommer prisen, der i USA vil blive omkring 5.500$ eller lige under 40.000 kr., hvilket også kunne stoppe en del fra at få indsat de små kontakter.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.