Pixel
Gaming

Huawei-opdatering gør din mobil til et gamingmonster

Her er de 14 Huawei-telefoner der snart får GPU Turbo-opdateringen, der skal give kæmpe boost i hastigheden. Specielt i spil.

Du kan se frem til en ret lækker opdatering af din Huawei-mobil i løbet af efteråret, når Huawei frigiver sin GPU Turbo i udvalgte smartphonemodeller. Teknologien er egentlig udviklet til den kommende Honor Play-smartphone, men bliver tilgængelig for alle Kirin-baserede enheder via en gratis opdatering.

“[Hastigheden] vil især kunne mærkes, når vores brugere spiller grafisk krævende spil, men det vil også forbedre telefonens brug af EMUI, der understøtter apps inden for kunstig intelligens og virtual reality. Det vil give helt nye muligheder for apps, der for eksempel tilbyder virtuelle klasseværelser, online shopping og meget mere – som ellers kan have svært ved at fungere optimalt på smartphones,” siger Marie Dam Feldborg, der er Senior Marketing Manager i Huawei Danmark.

GPU Turbo kan, ifølge Huawei, forbedre den grafiske kvalitet og performance med op til 60 procent – og samtidig mindske strømforbruget med op til 30 procent, når der renderes i 3D. Det lyder mildest talt imponerende – og som sædvanlig skal den slags tal nok tages med et gran salt. Men. Det bliver interessant.

Ifølge pressemeddelelsen er GPU turbo udviklet med inspiration fra den måde en turbolader i en bil bliver nedkølet. Turboladeren nedkøles ved, at en cylinder pumper frisk luft ind i forbrændingsenheden, som sikrer, at enheden kan fungere uden at blive overophedet.

Her er en liste over Huawei-modeller, der får opdateringen – og hvornår:

Model Forventet lancering
Huawei P20 og P20 Pro August 2018
Huawei Mate 10, Mate Pro, Mate RS August 2018
Huawei P20 Lite September 2018
Huawei P Smart September 2018
Huawei Mate 10 Lite September 2018
Huawei Mate 9 og Mate 9 Pro November 2018
Huawei P10 og P10 Plus November 2018