Teknologi

Huawei klarer sig stadig godt – fik stigende overskud i 2019

På trods af USA's forbud mod salg af teknologi til Huawei, klarer kineserne sig indtil videre godt.

På trods af USA’s embargo imod Huawei er det lykkedes for det kinesiske firma at skabe et solidt overskud i 2019. Hele 19,1% steg omsætningen faktisk med – til 822,26 mia kr. og overskuddet endte på i alt ca. 60 mia. danske kroner.

Sælger millioner af telefoner

Huaweis salg af mobiltelefoner til private går generelt forrygende, og forbuddet mod eksempelvis at bruge Google Mobile Services på Huawei mobiler ser ikke ud til at være slået rigtigt igennem i tallene endnu – i hvert fald solgte Huawei 240 Mio. mobiler i 2019 og steg med i alt 34% – til et samlet beløb på 447 Mia. danske kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Over 15% til udvikling

Huawei sætter stadig en betragtelig del af pengene de tjener i at udvikle nye teknologier og produkter. Faktisk brugte de i 2019 15,3% af indtjeningen på netop forskning og udvikling. Det svarer til ca. 126 mia. danske kroner, og firmaet er dermed i superligaen når det kommer til at bruge en høj procent af indtægterne på forskning og udvikling.

Huawei forudser vanskeligere tider

På trods af det gode regnskab trækker skyerne op foran det kinesiske firma i de kommende år, erkender de:

“Verden omkring os vil kun blive mere kompliceret når vi ser fremad. Vi bliver nødt til at blive ved med at forbedre vores produkters konkurrenceevne, at promovere åben innovation og give endnu mere værdi til vores kunder og samfundet som helhed,” siger Eric Xu, der for tiden er Huaweis CEO. (Firmaet har tre CEO’er der skiftes til at stå i spidsen for det.)

Både det amerikanske forbud imod salg af teknologi til Huawei og coronaviruskrisen gør, at Huawei står overfor et ganske udfordrende 2020.

Nogle nøgletal fra regnskabet:

Artiklen fortsætter efter annoncen
  • Huaweis carrier forretningsenhed, der bl.a. rummer 5G, omsatte i 2019 for 284,08 mia. kr. (3.8%pct. stigning)
  • Huaweis enterprise forretningsenhed, som hjælper virksomheder og organisationer med digital transformation, omsatte for 85,88 mia. kr. i 2019 (8.6% pct. stigning).
  • Huaweis consumer forretningsenhed, som rummer alt fra smartphones til tablets og wearables, omsatte i 2019 for 447,42 mia. kr. (34 pct. stigning). 

Back to top button