Teknologi

Huaweis kunstige intelligens hjælper blinde med at “se”

Med hjælp fra kameraer og kunstig intelligens i Mate 20 Pro kan blinde "se" følelser og ansigtsudtryk.

Huawei har udviklet en app til deres nyeste smartphone Mate 20 Pro, som via kunstig intelligens kan hjælpe blinde med at se og afkode følelserne hos den person, de taler med. Det skriver Huawei i en pressemeddelelse. Teknologien bruger kameraerne i telefonen til at optage modparten – og kunstig intelligens til at analysere ansigtsudtryk.

App’en, der hedder Facing Emotions, bruger kameraet på Mate 20 Pro til at afkode følelser baseret på syv forskellige grundlæggende ansigtsudtryk, der hver for sig eller flere tilsammen fortæller, hvad en person føler. Den kunstige intelligens afgør derefter, hvilken af de syv følelser det drejer sig om, væmmelse, foragt, sorg, frygt, vrede, forbavselse eller glæde, og afspiller en enkel lyd i høretelefonen i øret hos den blinde person, som derved kan lytte sig frem til, hvilken følelse personen foran dem udviser med deres ansigtsmimik.

Spændende udvikling

Hos Dansk Blindesamfund ser man positivt på Huaweis nye initiativ.

– Der er en spændende udvikling i gang inden for kunstig intelligens, som vi følger nøje. På sigt kan den kunstige intelligens være med til at skabe selvstændighed for blinde og svagsynede både gennem specialiserede hjælpemidler, men også i hverdagsteknologi som telefonen i lommen, siger Jesper Holten der er tilgængelighedsekspert i Dansk Blindesamfund.

 Huawei har også udviklet en særlig holder til telefonen, som kan bruges, når appen er aktiv, og som kan 3D-printes. Holderen er udviklet af designeren Janek Kochanski og gør det muligt for brugeren af appen at have hænderne fri. Holderen kan bestilles på shapeways.com. Selve app’en kan downloades på Google Play.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.