×
GadgetsTophistorie

Husqvarna præsenterer fremtidens robotplæneklipper

Ved et online event fremviste Husqvarna deres bud på fremtidens robotplæneklipper, hvor de lover store ændringer til haveejerne.

Man skal ikke køre længe rundt i parcelhuskvarterne uden at se robotter passe græsplænerne. I en rapport fra 2021 udarbejdet af Husqvarna selv, havde 14% af danske haveejere en robot. Og rigtig mange ytrede ønske om at få sig en.

En af årsagerne, der måske kunne holde nogle tilbage er nuværende generations robotplæneklippere og deres behov for en kanttråd. Altså en ledning, som placeres langs din græsplæne og afgrænser området hvor robotten kører. Med Husqvarnas kommende robotplæneklipper skulle det være fortid. Husqvarna har allerede robotplæneklippere til det professionnele marked, som navigerer via denne “trådfri” teknologi. Du kan derfor få en forsmag på den her, hvor teknikken beskrives med henblik på pasning af offentlige arealer, boldbaner og lignende.

Husqvarna var først med robotplæneklipperen for 25 år siden og mener nu at kunne innovere det marked en gang til, når de tilpasser erfaringerne fra professionelle og offentlige arealer til de private haver.

Husqvarnas bud på fremtidens robotplæneklipper

”I fremtiden vil vi opleve, at robotplæneklipperen tager sig af hele haven – ikke kun græsplænen. Takket være mulighederne inden for kunstig intelligens vil vi være i stand til at udvikle state-of-the-art sensorer, kameraer og nye teknologier, der vil gøre det muligt for plæneklipperen at behandle store mængder data.

Derfor vil plæneklipperen være i stand til at arbejde endnu mere selvstændigt og rådgive om alt fra, hvilke buske der kræver ekstra opmærksomhed, til hvordan du understøtter havens økosystem bedst muligt.”

Patric Jägenstedt, direktør for innovation i Husqvarna

Kunstig intelligens er nøglen ifølge Husqvarna

Husqvarna udpegede tre områder, som de ser udgør fremtidens robotplæneklippere

1) Robotten er din private og intelligente gartner. Via kunstig intelligens og vejrudsigter for dit område vil din robot tilpasse sig til de lokale forhold. Herunder via data fra sensorer og andre smartdevices, som du måtte have i dit hjem.

2) Passer på biodiversiteten. Via dataindsamling fra andre robotter i lokalområdet, så vil din robot lære områdets naturlige flora og fauna. Robotten vil lære hvilke områder af haven, at dyr og insekter har sit habitat og vil kunne undgå disse.

3) Din nye haveven. Husqvarna vil lade robotten blive din nye haveven og via kunstig intelligens lære dine vaner, så den bliver væk, når du slapper af i haven. Og hvis du ønsker det også kunne agere kæledyr (!).

Husqvarnas robot med trådfri-navigation og ny kunstig intelligens lanceres i 2023. Der blev ikke løftet sløret for prispunkt eller nærmere tidspunkt.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.