ElbilerTophistorie

Nu får Hyundai Ioniq 5 længere rækkevidde

Opdateret udgave af Hyundai Ioniq 5 får større batteripakke og længere rækkevidde. Long Range-udgaven får rækkevidde over 500 kilometer.

Den populære Hyundai Ioniq 5 får større batteri og dermed længere rækkevidde, når modellen opdateres senere i år. Det fortæller producenten i dag. Rækkevidden vokser fra 481 kilometer til 507 kilometer på Long Range-modellen, som allerede nu kan bestilles.

Køber du Ioniq 5 i dag, er batteriet på enten 58 eller 72,6 kWh. Men i den opdaterede Long Range-model er batteriet på 77,4 kWh, hvilket får bilen til at bryde 500-kilometer-barrieren. Ærgerligt nok betyder det også en prisstigning. Priserne for Essentail-varianten i Long Range starter ved 354.995 kroner.

Den øgede batterikapacitet giver både en længere rækkevidde og flere hestekræfter på Long Range-udgaverne. Går man efter den længste rækkevidde, skal man vælge den tohjulstrukne model med 19” hjul. Den har en rækkevidde på op til 507 km, hvilket er op til 26 km mere på én opladning.

Hyundai Ioniq 5
Hyundai Ioniq 5 er blandt de mest populære elbiler i Danmark.

Den firehjulstrukne Hyundai Ioniq 5 med et 77,4 kWt-batteri, der leverer 325 hk, øger rækkevidden fra 460 til op til 485 km. Altså op til 25 km mere på én opladning end den nuværende på 72,6 kWt. Priserne starter ved 414.995 kr. for Advanced model.

Det vides ikke præcist, hvornår de første 2023-modeller kommer til Danmark, men formentlig i sidste halvdel af 2022, oplyser Hyundai Danmark.

Der blev sidste år indregisteret godt over et tusinde nye Ioniq 5 i Danmark. Det er næsten dobbelt så mange som søsterbilen Kia EV6 (623 styk). I november blev den også kåret som Årets Bil 2022 af de danske motorjournalister.

Herunder en video fra sidste år, hvor undertegnede fik lov at prøvekøre Hyundai Ioniq 5 i Spanien.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.