ElbilerTophistorie

Hyundai Ioniq 6 dufter en smule af Porsche

Designet på Hyundai Ioniq 6 er nu blevet afsløret – og der er nærmest lidt Porsche 911 over den nye aerodynamiske elbil.

Det er ikke altid at produktionsmodellerne er lige så velformede som det koncept, de kommer fra. Der er mange kompromiser, der skal indgås, når en bil skal produceres. Efter min mening forholder det sig lige omvendt med Hyundai Ioniq 6. Her overgår produktionsmodellen Prophecy-konceptbilen med længder.

Hyundai har nemlig lige afsløret designet på Ioniq 6 og den har fået et ekstremt sportsligt udseende. Set bagfra minder den faktisk en hel del om en Porsche 911 – men med fire døre.

Det aerodynamiske design giver Ioniq 6 en vindmodstandskoefficient på 0,21. Dermed er den bare et my fra at matche Mercedes EQS, der med en koefficient på 0,20 er den mest aerodynamiske bil i produktion. Hyundai selv, kalder bilen for en Streamliner.

Hyundai Ioniq 6
Var der nogen, der nævnte Porsche 911?

Længere end Ioniq 5

Lige som Ioniq 5 er Ioniq 6 baseret på E-GMP platformen. Det betyder, at den får samme 800 volt- struktur til hurtig opladning. Den får også Vehicle to Load, V2L, så man kan køre 220 volts elektronik fra et stik i bilen (eller en adapter til ladestikket).

Selv om det er en stor bil, ser den ikke sådan ud på billederne. Ioniq 5 er en kleppert, men Ioniq 6 er faktisk større. Godt nok er akselafstanden fem centimeter kortere, men bilen er længere; 4,85 meter mod 5’erens 4,63 meter. Den er også lavere end 5’eren; med en højde på bare 1,5 meter er det næppe en bil, der giver det store overblik på vejene.

En anden ting, Ioniq 6 har arvet fra forgængeren, er det fuldstændigt flade gulv, der giver en enorm rummelighed i kabinen.

Herinde er også to skærme med et samlet areal på 24 tommer. En vandret multimedieskærm på 12 tommer og en instrumentskærm bag rattet, der også er på 12 tommer.

Hyundai Ioniq 6

Ærgerligt nok må vi vente med de eksakte specifikationer til Hyundai i løbet af juli måned afholder en officiel præsentation af bilen. Her vil de “afsløre de fulde specifikationer, inklusive den elektrificerede Streamliner funktioner og avancerede teknologier”.

Indtil da kan man besøge Hyundais hjemmeside, hvis man vil se flere design-detaljer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.