ElbilerTophistorie

Hyundai laver samlet ladeløsning

Hyundai gør klar til Ioniq 5 med en fælles ladeløsning, der kan bruges på tværs af ladeoperatører som Clever, Ionity og Eon.

I starten af juli lanceres Hyundai Ioniq 5 officielt i Europa og den forventes at komme til Danmark i ugerne derefter. Nu vil Hyundai gøre det nemmere for ejerne at lade den – og andre Hyundai-modeller op – ved at lancere Charge myHyundai der samler ladeoperatørerne i ét abonnement og giver adgang til mere end 220.000 ladestationer i Danmark og 28 andre europæiske lande.

Løsningen fås både som et fysisk kort og som en app, der kan hentes til iPhone og Android-telefoner fra i dag. Det kræver dog, at man tilmelder sig på Hyundais hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Vi er glade for at kunne gøre livet lettere for de mange elbilister. Charge myHyundai dækker landet med et tætmasket net af ladestandere. App’en er ganske unik, ikke mindst fordi den er super brugervenlig, men også fordi den giver adgang til langt de fleste ladestandere, så man i fremtiden vil kunne oplade ved stort set alle ladestandere. Altså én app eller et kort, der virker til de fleste aktørers ladestandere, og samtidig samler forbruget på én og samme regning. Vi håber, at vi med Charge myHyundai kan bidrage til, at endnu flere vælger el, når de er på udkig efter ny bil, siger Annegrethe Skovby, pressechef for Hyundai Danmark.

Ikke helt gratis …

Løsningen er dog ikke helt gratis. Man kan enten vælge mellem et fast abonnement, der koster 30 kroner om måneden, eller en Flex-aftale, hvor der betales et gebyr på 3,5 kroner hver gang man starter en opladning. Hertil kommer, naturligvis, prisen for strømmen som er individuel fra ladeoperatør til ladeoperatør.

Hyundai fortæller, at man kan oplade til “særlig favorabel pris”, hvis man vælger abonnementet i stedet for Flex-aftalen, men det er ikke lykkes mig at finde ud af taksterne.

Det, man får – og betaler for – er altså muligheden for at få adgang til forskellige ladeoperatører fra en og samme app. Ikke dumt, hvis man vil være sikker på at kunne lade banditten under bilferien sydpå.

Alt-i-en app

Mobilapp’en, der følger med Charge myHyundai samler alt på ét sted. Udover at nyde godt af det store ladenetværk, får man samlet strømforbruget på én regning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tjenesten tilbyder endvidere en intelligent ruteplanlægger. Det betyder, at man kan påbegynde planlægningen af turen komfortabelt derhjemme med mobiltelefonen, hvilket giver mulighed for at hente informationer ned i realtid om ladestationer i området. F.eks. kan man via søgefunktionens filtre søge relevante informationer frem om stiktype, ladehastighed, tilgængelighed og pris.

Uanset hvilken løsning man vælger, så er oprettelsen gratis.

App’en kan hentes til iPhone og til Android-telefoner.

(KIlde: Hyundai)

Artiklen fortsætter efter annoncen

Back to top button